Στη Σαπεκοένσε τιμής ένεκεν το Copa Sudamericana

Η CONMEBOL πήρε τη σχετική απόφαση και θα την ανακοινώσει σύντομα

Μια σπουδαία κίνηση, που δείχνει το μεγαλείο του αθλητισμού, πρόκειται να κάνει η CONMEBOL. Η συνομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής αποφάσισε να απονείμει τον τίτλο του Κόπα Σουνταμερικάνα στη Σαπεκοένσε, στη μνήμη των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας. 

Η βραζιλιάνικη ομάδα σχεδόν ξεκληρίστηκε κατά την πτήση της στο Μεντεγίν για τον τελικό με την Ατλέτικο Νασιονάλ. Ο σύλλογος της Κολομβίας σε μια συγκινητική χειρονομία πρότεινε από την πρώτη στιγμή να δοθεί ο τίτλος στη Σαπεκοένσε και φαίνεται πως η CONMEBOL το αποφάσισε και θα το ανακοινώσει προσεχώς. 

Μάλιστα, προτίθεται να δώσει έτσι στη Σαπεκοένσε και το δικαίωμα συμμετοχής στην κορυφαία διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής, το Κόπα Λιμπερταδόρες. 

Μια σειρά από αντίστοιχες γενναιόδωρες κινήσεις έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες από άλλους συλλόγους της Βραζιλίας, που έχουν προτείνει από το δωρεάν δανεισμό παικτών στη Σαπεκοένσε, μέχρι την «προστασία» της από τον υποβιβασμό για την προσεχή τριετία, μέχρι να ορθοποδήσει ξανά μετά την τραγωδία που την έπληξε.

Πηγή: sport-fm.gr