Ίβιτς: Είπα για “κάποιους παίκτες”, εννοούσα μόνο έναν

Εξηγήσεις για όσα είπε μετά το ματς με τον Ατρόμητο έδωσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ

Εξηγήσεις για τα δύο «καυτά» θέματα που προέκυψαν στον ΠΑΟΚ τις τελευταίες μέρες έδωσε ο Βλάνταν Ίβιτς μετά το 0-0 με τα Τρίκαλα. 

Ο κόουτς του «δικεφάλου του βορρά» θέλησε να διευκρινίσει πως «δεν είπα ότι κάποιος παίκτης ήθελε να στήσει την ομάδα απέναντι στον Ατρόμητο», ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στον υποβιβασμό του Γιώργου Τζαβέλλα στην β' ομάδα. «Δεν μπορώ να δεχθώ ο αρχηγός μας να μην πιστεύει πως μπορούμε να νικήσουμε την Φιορεντίνα», είπε μεταξύ άλλων ο Σέρβος.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Ίβιτς 

Για το αν αντέδρασε η ομάδα: 

«Ήταν το δεύτερο παιχνίδι στο Κύπελλο και πήραμε έναν πόντο. Ήρθαμε για τη νίκη, αλλά δεν το καταφέραμε. Έπαιξαν παίκτες που δεν είχαν πολλές συμμετοχές. Είχαμε μπροστά μας μια οργανωμένη ομάδα. Δεν κάναμε πολλές ευκαιρίες. Πήραμε έναν πόντο, έχουμε και το τρίτο παιχνίδι και το Κύπελλο είναι ένας από τους στόχους μας». 

Για το αν επηρεάστηκε η ομάδα μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και ότι έγινε μετά: 

«Θα ήθελα να εξηγήσω κάποια πράγματα γιατί οι δηλώσεις μου μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο έχουν προκαλέσει κάποιες συζητήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τους παίκτες μου. Δεν είπα ότι κάποιος θέλει να στήσει την ομάδα. Δεν πιστεύω ότι αυτό υπάρχει, ότι μπορεί να συμβεί. Είμαι στο ποδόσφαιρο τόσα χρόνια, δεν το έχω ακούσει ποτέ σε καμία χώρα. Για τον συγκεκριμένο παίκτη, η φιλοσοφία μου σαν προπονητής, είναι ο κάθε παίκτης που φοράει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, πιστεύει στη νίκη με όποιον και να παίζουμε. Είχα αυτή την πληροφορία μετά το παιχνίδι όταν ήμουν και συναισθηματικά φορτισμένος. Δε μπορούν να περάσουν αυτά σε μένα. Όποιος φοράει αυτή τη φανέλα, όπου και να παίζει αυτή η ομάδα πρέπει να παίζει για να κερδίσει. Αυτή τη φιλοσοφία είχα και όταν έπαιζα και ως προπονητής τώρα. Και δε γίνεται να έχει κανένας άλλη άποψη, είτε για παίκτη είτε για κάποιον που δουλεύει στον ΠΑΟΚ» 

Για τη σκέψη που είχε πριν κάνει τις δηλώσεις και αν τον επηρέασε η απόδοση του Τζαβέλλα: 

«Μπορεί να επηρεάστηκα εκείνη τη στιγμή. Όταν βλέπω τα γκολ και ακούω αυτά που άκουσα, γιατί έχει μιλήσει με τον πιο στενό μου συνεργάτη δύο μέρες πριν. Δε μου το έχει πει εμένα. Για ποιο λόγο έγινε αυτό; Για ποιο λόγο υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις;. Πριν 1,5 μήνα υπέγραψε συμβόλαιο. Ποιος το πρότεινε; Ο κ. Μίχελ και εγώ. Δεν ξέρω τι μπορεί να έγινε. Όσον αφορά εμένα προς τους παίκτες, τους βλέπω όλους ίδιο και διαλέγω ποιος θα παίξει. Είπα «κάποιοι παίκτες». Μπορεί να ήταν ένας, μπορεί και πολλοί. Εννοούσα τον έναν. Δεν υπάρχει από την πλευρά μου σκέψη ότι υπάρχουν και άλλοι παίκτες που να έχει σχέση με αυτό». 

Για τις δηλώσεις του και αν αποφάσισε να τις κάνει εν βρασμώ μετά την ήττα από τον Ατρόμητο ή αν τις είχε σκεφτεί από πιο πριν: 

«Τις τελευταίες 20 μέρες έβλεπα πράγματα που με προβλημάτισαν. Για ποιο λόγο τα είπα αμέσως μετά, ήταν επειδή έμαθα κάποια πράγματα αμέσως μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Τότε το αποφάσισα. Ξαναείδα όλες τις φάσεις και όταν ένας παίκτης που είναι αρχηγός πριν δύο μέρες της ομάδας, πιστεύει ότι δε μπορούμε να κερδίσουμε τη Φιορεντίνα δε μπορώ να το δεχτώ Και μου το είπαν 3-4 άτομα, όχι ένας. Θα γίνει όπως θέλω εγώ και θα καθαρίσω κάποια πράγματα και θα έχουμε αυτούς που πιστεύουν. Πίσω από το σύλλογο υπάρχει πολύς κόσμος που στηρίζει αυτή την ομάδα. Δε μπορεί κανένας να μην πιστεύει στην νίκη της ομάδας με όποιον και να παίζει». 

Για το λόγο που αποφάσισε να βάλει τον Τζαβέλλα στην ενδεκάδα παρότι δοκίμαζε τον Κρέσπο: 

«Η πρώτη σκέψη μου ήταν να παίξει ο Κρέσπο και αυτό δοκίμασα. Τελευταία στιγμή αποφάσισα να βάλω τον πιο ξεκούραστο παίκτη που θα μπορούσε να μας βοηθήσει στο χτίσιμο του παιχνιδιού για κάποιους τακτικούς λόγους. Και ο ένας και ο άλλος είχαν πολλή δουλειά στο προηγούμενο παιχνίδι και αποφάσισα να βάλω το συγκεκριμένο παίκτη σε αυτό το παιχνίδι. Δεν έγινε κάτι άλλο. Αν εγώ είχα αυτή την πληροφορία από πριν, θα έφευγε πριν το παιχνίδι. Συγκεκριμένα πράγματα είναι αυτά που σας λέω. Είναι τελείως αγωνιστικός ο λόγος που άλλαξα γνώμη». 

Για το αν έχει αλλάξει κάτι στα αποδυτήρια μετά από όσα έγιναν τη Δευτέρα: 

«Όλα αυτά που είπα σε εσάς, τα είπα και στα αποδυτήρια μπροστά σε όλους. Όλοι έχουν ενημερωθεί και ξέρουν ότι όσον αφορά τις δηλώσεις που έκανα, έγιναν για έναν παίκτη. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στα αποδυτήρια με αυτό» 

Για τους παίκτες που ήρθαν στα γραφεία μαζί του για να μιλήσουν με τον κ. Σαββίδη: 

«Δεν το ξέρω. Εγώ έχω μιλήσει με τον πρόεδρο και τον μεγαλομέτοχο, τώρα ποιοι παίκτες ήταν μετά δεν το ξέρω. 

Για το αν το κάλυψαν όσα άκουσε από τον Ιβάν Σαββίδη: 

«Ναι, βεβαίως» 

Για το αν σημαίνει κάτι ότι σήμερα ξεκίνησε με 11 διαφορετικούς παίκτες από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο: 

«Έβαλα άλλους 11 γιατί ήταν δεύτερο παιχνίδι, κερδίσαμε το πρώτο, αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που έχει τους στόχους της, αλλά τους έδωσα την ευκαιρία και περισσότερο, ήθελα να ξεκουράσω κάποιους άλλους. Είχαμε δύο δύσκολα παιχνίδια, έπαιξαν σχεδόν οι ίδιοι και κατά την άποψη μου χρειάζονταν λίγο ξεκούραση» 

Για το αν έχει αλλάξει άποψη για το γεγονός ότι έκανε δημόσια αυτές τις δηλώσεις: 

«Είμαι άνθρωπος που δεν κρύβεται. Μπορώ να τους βλέπω όλους στα μάτια. Εγώ είμαι εδώ και δεν είμαι εδώ για να είμαι όπως θέλουν οι άλλοι. Θα είμαι όπως θέλω εγώ. Εγώ δίνω στον πρόεδρο απαντήσεις για την ομάδα. Δε μπορεί κανένας άλλος να προσπαθήσει να χαλάσει το κλίμα στην ομάδα. Όταν μαθαίνω αυτά που έμαθα, αυτός μαζί μου, έχει τελειώσει». 

Για το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό: 

«Έχουμε τρεις μέρες να προετοιμάσουμε αυτό το παιχνίδι. Έχουμε δείξει στο παρελθόν ότι στα δυνατά παιχνίδια η ομάδα παίζει καλά. Είναι ένα ντέρμπι που και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη και πιστεύω ότι θα κερδίσει αυτός που είναι καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο».

Πηγή: sport-fm.gr