Στραματσόνι: Θα σκεφτώ την Κυριακή ποιος θα παίξει τερματοφύλακας

"Δυστυχώς, τα λάθη του τερματοφύλακα καθορίζουν και τα αποτελέσματα", δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός για το παιχνίδι με τον Άγιαξ

Τα τελευταία λάθη του Λουκ Στιλ παραδέχθηκε ο Αντρέα Στραματσόνι, μιλώντας στην κάμερα της NOVA, εν όψει της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και μάλιστα άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να αφήσει στον πάγκο τον Άγγλο γκολκίπερ, λέγοντας ότι κάθε Κυριακή επιλέγει τους καλύτερους έντεκα, κάτι που θα κάνει στο προσεχές ματς. 

Παράλληλα, ο Ιταλός τεχνικός εξήγησε τους λόγους της ήττας από τον Άγιαξ, λέγοντας ότι όλοι οι παίκτες του πάλεψαν και δεν τα παράτησε κανείς. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αντρέα Στραματσόνι: 

Για το ματς κόντρα στον Άγιαξ: «Όλοι είδαν ότι κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο στο οποίο παίξαμε με γενναιότητα. Ήμασταν επιθετικοί, δεν τους αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Ιμπάρμπο και δυστυχώς στο δικό τους πρώτο σουτ με φάουλ από μακρινή απόσταση, ο Άγιαξ έκανε το 1-0. Αυτό σίγουρα άλλαξε το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο επιστρέψαμε για να ισοφαρίσουμε, αλλά λίγα λεπτά αργότερα ένα σουτ από το αντίπαλο δεξί μπακ έκανε το 2-0. Αυτό άλλαξε την κατεύθυνση του Άγιαξ στο παιχνίδι. Μετά το 2-0 ήταν διαφορετικό ματς. Φυσικά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έπρεπε να κάνει παιχνίδι. Ακόμα κι αν ο Λουντ και ο Ιμπάρμπο προσπάθησαν σκληρά, χωρίς έναν κανονικό επιθετικό, είναι πολύ δύσκολο να είσαι επικίνδυνος σε ένα παιχνίδι τέτοιοιυ επιπέδου. Βέβαια, όσο περνούσε ο χρόνος ήθελα να ξεκουράσω παίκτες, όπως ο Βιγιαφάνιες και ο Ιμπάρμπο ενόψει των επόμενων παιχνιδιών». 

Για την εικόνα των παικτών που φάνηκε να έχουν παρατήσει το ματς μετά το 2-0: «Ίσως έτσι να φαίνεται απ' έξω. Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι κανένας δεν τα παρατά. Προσπαθήσαμε να παλέψουμε μέχρι το τέλος. Ωστόσο, όταν το επίπεδο είναι τόσο υψηλό -ο Άγιαξ νίκησε 3-0 τη Θέλτα- και παίζουν με καλή ψυχολογία στο 2-0, εμείς δεν έχουμε καθαρούς επιθετικούς και δεν μπορούμε να ανεβάσουμε την ομάδα ψηλά και να κρατήσουμε την μπάλα ψηλά, είναι πιο δύσκολο, όταν δεν έχεις τους παίκτες με αυτά τα χαρακτηριστικά. Κανείς δεν τα παρατά και όλοι θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο Άμστερνταμ. Μπορείτε να το δείτε και στο πρώτο ημίχρονο που πιέσαμε τόσο ψηλά που καμία άλλη ομάδα δεν το είχε κάνει με τον Άγιαξ». 

Για το αν σκέφτεται να αφήσει τον Στιλ στον πάγκο μετά τα τελευταία του λάθη: «Φυσικά, το χθεσινό λάθος του Στιλ άλλαξε το παιχνίδι. Δυστυχώς, τα λάθη του τερματοφύλακα, καθορίζουν και τα αποτελέσματα. Με τα λάθη των επιθετικών, τα αποτελέσματα μένουν ίδια. Ο προπονητής αποφασίζει κάθε Κυριακή για τους καλύτερους έντεκα και την Κυριακή θα κάνω το ίδιο και για τη θέση του τερματοφύλακα». 

Για τον Πανιώνιο: «Φυσικά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χάσαμε με άσχημο τρόπο τα τρία τελευταία μας παιχνίδια, τα οποία ήταν υψηλού επιπέδου. Ξέραμε πριν από το παιχνίδι με τον Άγιαξ ότι το ματς με τον Πανιώνιο είναι “το παιχνίδι”, αλλά έπρεπε να σεβαστούμε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Για μας είναι πολύ σημαντικό να επιστρέψουμε στις νίκες κόντρα στον Πανιώνιο. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να παίζουμε εκεί. Έχασε ο ΠΑΟΚ, αλλά είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, αν παίξουμε με τη νοοτροπία του πρώτου ημιχρόνου θα νικήσουμε». 

Πηγή: sport-fm.gr