Έτσι θα… σωθεί η Super League: Ποιες είναι οι τρεις προτάσεις

Σε όλες τις προτάσεις προβλέπεται ανάδειξη του πρωταθλητή μετά από μίνι πρωτάθλημα χωρίς βαθμολογικό μπόνους

Τρεις εναλλακτικές προτάσεις για τη νέα μορφή που θα έπρεπε να έχει η Super League, με γνώμονα την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος και την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος από τον κόσμο, παρουσίασαν οι οίκοι Deloitte και PwC που από το καλοκαίρι τους είχε ανατεθεί η συγκεκριμένη έρευνα. 

Οι δύο οίκοι παρουσίασαν δύο προτάσεις με την προοπτική 14 ομάδων και ακόμα μία με 16, ωστόσο η κοινή συνισταμένη της έρευνας είναι η ανάδειξη πρωταθλητή μέσω μίνι πρωταθλήματος, στο οποίο δεν θα προβλέπεται βαθμολογικό μπόνους. 

1η πρόταση: 

Πρωτάθλημα 16 ομάδων με μόνο έναν γύρο κανονικής διάρκειας και κατόπιν ένα έξτρα πρωτάθλημα δύο γύρων, που όμως θα χωρίζεται σε δύο γκρουπ των οκτώ ομάδων, με το πρώτο να είναι από τις θέσεις 1-8 και το δεύτερο 9-16. 

Σε αυτή την περίπτωση θα διεξάγονται 29 αγωνιστικές και σύμφωνα με την έρευνα θα σημειωθεί αύξηση 50% στους αγώνες που θα έχουν υψηλό ενδιαφέρον. 

2η πρόταση: 

Πρωτάθλημα 14 ομάδων με δύο γύρους που θα αφορούν την κανονική διάρκεια και στη συνέχεια θα υπάρχει νέο πρωτάθλημα δύο γκρουπ των γύρων, που θα συμμετέχουν στο πρώτο οι ομάδες από τις θέσεις 1-7 και στο δεύτερο 8-14. 

Σε αυτή την περίπτωση θα διεξαχθούν 40 αγωνιστικές και μάλιστα κάθε ομάδα θα έχει δύο ρεπό μέσα στη σεζόν. 

3η πρόταση: 

Πρωτάθλημα 14 ομάδων με δύο γύρους στην κανονική του διάρκεια και στη συνέχεια θα υπάρξει διαχωρισμός δύο γκρουπ των έξι ομάδων. Το πρώτο θα περιλαμβάνονται οι ομάδες από τις θέσεις 1-6 και το δεύτερο από τις θέσεις 8-13. Σε αυτή την περίπτωση ο 7ος δεν θα συμμετέχει στην... post season ενώ ο 14ος θα υποβιβάζεται απευθείας. Η πρόταση αυτή θα έχει 36 αγωνιστικές. 

Σύμφωνα με την παρουσίαση των δύο οίκων, σε καμία των προτάσεων ο πρωταθλητής δεν θα προκύπτει από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά μέσω των μίνι πρωταθλημάτων και μάλιστα όλες οι ομάδες που θα συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία δεν θα «πριμοδοτούνται» με μπόνους βαθμών ανάλογα της θέσης τους. 

Πηγή: sport-fm.gr