Champions League: Σοκ για τη Ρεάλ, μεγάλο διπλό η Λεβερκούζεν

Προκρίθηκαν και μαθηματικά στους 16 Ντόρτμουντ και Σεβίλλη

Το “στραπάτσο” της Ρεάλ Μαδρίτης στη Βαρσοβία και το μεγάλο διπλό της Λεβερκούζεν στην έδρα της Τότεναμ ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν από τα σημερινά παιχνίδια για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Στον 5ο Όμιλο, η Μονακό είχε εύκολο έργο κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τον Φαλκάο να θυμάται τον παλιό καλό του εαυτό και να σκοράρει δύο φορές, οδηγώντας τους Μονεγάσκους στη νίκη με 3-0 (το άλλο γκολ ο Ζερμέν). Την ίδια ώρα στο Λονδίνο, η Τότεναμ απογοήτευε το κοινό της χάνοντας με 0-1 από τη Λεβερκούζεν, με τον Καμπλ στο 65' να είναι ο “χρυσός” σκόρερ για τους Γερμανούς, που έκαναν σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους 16.

Στον 6ο Όμιλο, η Ρεάλ έμοιαζε να έχει “καθαρίσει” τη Λέγκια στη Βαρσοβία από νωρίς, με τα γκολ του Μπέιλ (μόλις στο 1ο λεπτό) και του Μπενζεμά (στο 35'), όμως οι Πολωνοί κατάφεραν αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο: μείωσαν με τον Οτζίτζα στο 40', ισοφάρισαν με τον Ράντοβιτς στο 58', και στο 83' ο Μουλέν έβαλε μπροστά τη Λέγκια! Όμως η Βασίλισσα απάντησε αμέσως με τον Κόβασιτς, ισοφαρίζοντας στο 85' σε 3-3, που ήταν και το τελικό σκορ. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ντόρτμουντ, με τον Ομπαμεγιάνγκ να μένει αιφνιδιαστικά εκτός 18άδας για “εσωτερικούς λόγους”, δυσκολεύτηκαν κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αλλά επικράτησαν με 1-0, με γκολ του Ράμος στο 12'. Με τα αποτελέσματα αυτά, η Ντόρτμουντ εξασφάλισε την πρόκρισή της στους 16, ενώ η Ρεάλ θα έκανε το ίδιο αν δεν είχε "στραβοπατήσει"...

Στον 7ο Όμιλο, Κοπεγχάγη και Λέστερ αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στη Δανία, ενώ η Πόρτο έκανε το... καθήκον της κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ, παίρνοντας τη νίκη με 1-0 χάρη σε αυτογκόλ του Πίνα στο 38'.

Στον 8ο Όμιλο, η Γιουβέντους τα βρήκε... μπαστούνια κόντρα στη Λιόν, και μολονότι προηγήθηκε στο 13' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιγκουαΐν, ο Τολισό με κεφαλιά ισοφάρισε για τους Γάλλους στο 85', στερώντας από την “Κυρία” τη δυνατότητα να πανηγυρίσει από σήμερα την πρόκρισή της στους 16 της διοργάνωσης. Κάτι που αντιθέτως έκανε η Σεβίλλη, που επικράτησε με 4-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (που αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο σε όλο το δεύτερο ημίχρονο), με γκολ των Βιέτο, Εσκουδέρο, Ενζονζί και Μπεν Γιεντέρ.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

5ος Όμιλος

Μονακό – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-0
Τότεναμ – Λεβερκούζεν 0-1

6ος Όμιλος

Λέγκια Βαρσοβίας – Ρεάλ Μαδρίτης 3-3
Ντόρτμουντ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-0

7ος Όμιλος

Κοπεγχάγη – Λέστερ 0-0
Πόρτο – Κλαμπ Μπριζ 1-0

8ος Όμιλος

Γιουβέντους – Λιόν 1-1
Σεβίλλη – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 4-0

Οι βαθμολογίες

5ος Όμιλος

Μονακό 8
Λεβερκούζεν 6
Τότεναμ 4
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2

6ος Όμιλος

Ντόρτμουντ 10
Ρεάλ Μαδρίτης 8
Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3
Λέγκια Βαρσοβίας 1

7ος Όμιλος

Λέστερ 10
Πόρτο 7
Κοπεγχάγη 5
Κλαμπ Μπριζ 0

8ος Όμιλος

Σεβίλλη 10
Γιουβέντους 8
Λιόν 4
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0