Αδιόρθωτος αλλά… θριαμβευτής ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Λάρισα

Οι Θεσσαλονικείς έχασαν ένα... τσουβάλι ευκαιρίες, και τελικά επικράτησαν με 2-0

Αδιόρθωτος ο ΠΑΟΚ. Γι’ ακόμη ένα ματς μετά από αυτό με τον Ολυμπιακό, ο «δικέφαλος του βορρά» έχασε ένα… τσουβάλι ευκαιρίες (20 τελικές) αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά κατάφερε να κερδίσει 2-0 την ΑΕΛ.

Το ματς

Ο Ίβιτς επέλεξε να ξεκουράσει αρκετούς παίκτες και να βάλει ένα «κράμα» βασικών και αναπληρωματικών, οι οποίοι έδειξαν πολύ διάθεση και έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία που τους δόθηκε. Οι Μυστακίδης και Κουλούρης ήταν εξαιρετικοί στα άκρα της επίθεσης, είχαν πολύ ενέργεια και δημιουργούσαν συνεχώς προϋποθέσεις μπροστά στα καρέ της αντίπαλης εστίας, ενώ ο Μπίσεσβαρ με τον Περέιρα βρίσκονταν μέσα στο γήπεδο με… κλειστά τα μάτια! 

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήταν στο 11ο λεπτό, όταν ο Μπίσεσβαρ έβγαλε τον Περέιρα φάτσα με τον Καβουσάκη αλλά το πλασέ του Αργεντινού βρήκε στο αριστερό δοκάρι, κύλησε πάνω στη γραμμή τέρματος, με τον πορτιέρε της ΑΕΛ να διώχνει σε κόρνερ και με τη βοήθεια του άλλου δοκαριού. Ακολούθησε στα δεκατρία επόμενα λεπτά ένα επιθετικό κρεσέντο των γηπεδούχων, ωστόσο έπεσαν πάνω σε… τοίχο και συγκεκριμένα στον Καβουσάκη που έδιωξε κάθε τελική που βρήκε εστία, νικώντας διαδοχικά τους Μυστακίδη (13’), Κρέσπο (17’), Περέιρα (18’) και Κουλούρη δις (19’, 24’). 

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, όμως, δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στο 28ο λεπτό όταν οι ποδοσφαιριστές του Ίβιτς έπαιξαν… μπιλιάρδο και μετά από τρεις κόντρες μέσα στην περιοχή, ο Μυστακίδης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 34’ ο Καβουσάκης μπλόκαρε το σουτ του Περέιρα μέσα από την περιοχή, ενώ στο 40ο λεπτό η Λάρισα αποφάσισε να… ξεμυτίσει, όμως το σουτ του Βαρέλα από το ύψος της περιοχής, μπλόκαρε ο Μπρκιτς μετά και την κόντρα που έβαλε ο Μαλεζάς. Ένα λεπτό μετά δε, ο ΠΑΟΚ άρχισε να νιώθει πιο άνετα. Ο Μπίσεσβαρ βρήκε ξανά τον Περέιρα μέσα στην περιοχή, με τον Αργεντινό να γράφει το 2-0 με άψογο πλασέ! 

Το 2-0 του πρώτου μέρους δεν άφηνε πολλά περιθώρια αντίδρασης στην ΑΕΛ, η οποία συνέχισε να παίζει αμυντικά, με τον Μπρκιτς να έχει ένα ιδιαίτερα ήσυχο απόγευμα. Ούτε και ο ΠΑΟΚ από την άλλη, πάντως, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, ωστόσο αυτό που μπορούσε να διακρίνει κανείς ήταν ότι οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να βγάλουν πολλές συνεργασίες σε μικρό χώρο! Καλύτερη ευκαιρία για τον «δικέφαλο του βορρά» και στην επανάληψη ήταν στο 72ο λεπτό όταν ο Κουλούρης βρήκε τον Τιάμ μέσα στην περιοχή που ρόλαρε στην πλάτη του αντιπάλου του και έκανε το πλασέ αλλά ο Καβουσάκης έδιωξε, κρατώντας το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ. 

Πηγή: sport-fm.gr