Champions League: Η Ατλέτικο έριξε στο καναβάτσο την Μπάγερν

Με γκολ του Καράσκο, οι Μαδριλένοι πήραν τη νίκη στο ντέρμπι της ημέρας - Δύσκολες εκτός έδρας νίκες για Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν

Στο καναβάτσο έριξε την Μπάγερν Μονάχου η Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε στο μεγάλο ντέρμπι της ημέρας στο Champions League, ενώ σαρωτική ήταν η Νάπολι κόντρα στην Μπενφίκα. Δύσκολες εκτός έδρας νίκες πέτυχαν Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ γκολ και θέαμα είχαμε στο παιχνίδι της Σέλτικ με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ειδικότερα, στον 1ο Όμιλο, η Άρσεναλ “καθάρισε” από το πρώτο ημίχρονο τη Βασιλεία, με τον Γουόλκοτ να σκοράρει στο 7' και στο 26' και να διαμορφώνει το τελικό 2-0. Αντίθετα, η Παρί Σεν Ζερμέν... ζορίστηκε στην έδρα της Λουντογκόρετς, που προηγήθηκε με τον Νατάναελ στο 15', όμως οι Παριζιάνοι πήραν τελικά τη νίκη με 3-1, με δύο γκολ του Καβάνι και ένα του Ματουιντί.

Στον 2ο Όμιλο, η Νάπολι έκανε... πλάκα στην Μπενφίκα του Κώστα Μήτρογλου (αγωνίστηκε βασικός), συντρίβοντάς την με το επιβλητικό 4-2, με τον Μέρτενς να σκοράρει δύο φορές και τους Μίλικ και Χάμσικ από μία, προτού ο Γκουέδες και ο Σάλβιο μειώσουν για τους Πορτογάλους, ενώ Μπεσίκτας και Ντιναμό Κιέβου αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, με τον Τσιγκάνκοφ να ισοφαρίζει στο 65' το γκολ που είχε πετύχει ο Κουαρέσμα στο 28' για τους Τούρκους.

Στον 3ο Όμιλο, συναρπαστικό ήταν το ματς ανάμεσα στη Σέλτικ και τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι Σκωτσέζοι προηγήθηκαν τρεις φορές (!), με τον Ντεμπελέ στο 3', το αυτογκόλ του Στέρλινγκ στο 20' και πάλι τον Ντεμπελέ στο 47', όμως οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα ισοφάρισαν ισάριθμες φορές, με τον Φερναντίνιο στο 11', τον Στέρλινγκ στο 28' και τον Νολίτο στο 55', για το τελικό 3-3. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μπαρτσελόνα βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Γκλάντμπαχ στο 34' με το γκολ του Αζάρ, όμως ο Τουράν στο 65' και ο Πικέ στο 73' έφεραν... τούμπα το παιχνίδι, με τους “μπλαουγκράνα” να παίρνουν τελικά τη νίκη.

Στον 4ο Όμιλο, η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της αγωνιστικής με την Μπάγερν Μονάχου, καθώς επικράτησε στο Βιθέντε Καλδερόν με 1-0, με το γκολ του Καράσκο στο 35' (στο 82' ο Γκριεζμάν έχασε πέναλτι για τους Μαδριλένους), ενώ στο άλλο ματς του ομίλου τα δύο γκολ του Πολόζ δεν ήταν αρκετά για να δώσουν τη νίκη στη Ροστόφ κόντρα στην Αϊντχόφεν, που ισοφάρισε δύο φορές με τους Πρέπερ και Ντε Γιονγκ και απέσπασε το βαθμό της ισοπαλίας με 2-2.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

1ος Όμιλος
Άρσεναλ – Βασιλεία 2-0
Λουντογκόρετς – Παρί Σεν Ζερμέν 1-3

2ος Όμιλος
Νάπολι – Μπενφίκα 4-2
Μπεσίκτας – Ντιναμό Κιέβου 1-1

3ος Όμιλος
Σέλτικ – Μάντσεστερ Σίτι 3-3
Γκλάντμπαχ – Μπαρτσελόνα 1-2

4ος Όμιλος
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 1-0
Ροστόφ – Αϊντχόφεν 2-2