Οργή σε FIFA/UEFA: Είμαστε έκπληκτοι με την ΕΠΟ

Εκνευρισμός για την άρνηση της ομοσπονδίας να κάνει αλλαγές στη διαιτησία

Την έκπληξη, την οργή και την αγανάκτηση των απεσταλμένων της FIFA και της UEFA προκάλεσε η πραξικοπηματική απόφαση των υπόδικων διοικούντων την ΕΠΟ να αρνηθούν οποιαδήποτε αλλαγή στη διαιτησία και να ματαιώσουν την προγραμματισμένη συνάντηση με τις ομάδες. 

Το συγκεκριμένο ραντεβού ήταν προγραμματισμένο για σήμερα στις 11.00 το πρωί και ο επικεφαλής της ξένης αντιπροσωπείας Κωστάκης Κουτσοκούμνης μαζί με τους υπόλοιπους εκπρόσωπους της FIFA και της UEFA πήγαν περίπου μία ώρα νωρίτερα στην ομοσπονδία. Κι αυτό γιατί ήθελαν να ενημερώσουν τη διοίκηση της ΕΠΟ σχετικά με τις τομές που θα ανακοίνωναν λίγο αργότερα και στις ΠΑΕ προκειμένου να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα της διαιτησίας το οποίο κάνει διαρκώς κουρέλι την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Όταν όμως ο Γκιρτζίκης και οι συν αυτώ άκουσαν από τους ξένους ότι θα πρέπει να συσταθεί νέα επιτροπή ορισμού της ΚΕΔ αποτελούμενη αποκλειστικά από διεθνείς πρώην διαιτητές (οπότε «τελείωνε» ο -«εκλεκτός» της ΕΠΟ- Γκρούτσης) και ότι αυτή η επιτροπή θα τελεί υπό διεθνή επιτροπεία (δηλαδή των FIFA/UEFA) και θα καταρτίσει εξαρχής τον πίνακα διαιτητών και βοηθών του πρωταθλήματος (άρα θα πήγαινε στα σκουπίδια η σημερινή «συστημένη» λίστα ρέφερι), έχασαν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Και αντέδρασαν σπασμωδικά, αποφασίζοντας να κάνουν… Κούγκι την ΕΠΟ και να «αυτοκτονήσουν» ηρωικά! 

Αρνήθηκαν πεισματικά να κάνουν αποδεκτές τις αλλαγές της FIFA στη διαιτησία, να πραγματοποιήσουν την οποιαδήποτε σχετική αλλαγή στο καταστατικό της ΕΠΟ και να δεχτούν τους εκπροσώπους των ΠΑΕ και ανάγκασαν με την πρωτοφανή, προκλητική και αδιάλλακτη στάση που κράτησαν, τους ξένους απεσταλμένους να τα μαζέψουν και να φύγουν εξοργισμένοι από την ομοσπονδία στις 11.05. 

Οι άνθρωποι της FIFA και της UEFA δεν πίστευαν στα αυτιά και στα μάτια τους αντιμετωπίζοντας αυτήν την ανοίκεια στάση από τους διοικούντες την ΕΠΟ, τη στιγμή μάλιστα που οι περισσότεροι εξ αυτών είναι πλέον υπόδικοι για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και έχουν κηρυχθεί αυτοδικαίως έκπτωτοι. Εκείνοι όμως όχι μόνο αρνούνται να φύγουν, αλλά… αλυσοδένονται στις καρέκλες τους για να προστατέψουν μέχρι τελικής πτώσεως τα συμφέροντά τους και το «σύστημά» τους. 

Κατά την αποχώρησή τους από τα γραφεία, οι ξένοι απεσταλμένοι συνάντησαν τους εκπροσώπους των ΠΑΕ της Super League που είχαν ήδη φτάσει στην ΕΠΟ για την προγραμματισμένη συνάντηση (μεταξύ των παριστάμενων ήταν οι Δέδες, Μ. Γκαγκάτσης, Παναγόπουλος, Χριστοβασίλης, Πανόπουλος, Μποροβήλος, Στράτος, Κωστούλας). 

Οι περισσότεροι, βλέπετε, ήταν ήδη στην ομοσπονδία όταν –μόλις 20 λεπτά πριν την έναρξη του ραντεβού- έλαβαν το mail του Γκιρτζίκη με το οποίο τους ενημέρωνε ότι η συνάντηση είχε ματαιωθεί! 

Οι απεσταλμένοι της FIFA και της UEFA δεν έκρυψαν τον εκνευρισμό και την οργή τους για τη στάση της ΕΠΟ, όταν τους ενημέρωσαν –στα όρθια!- για την ακύρωση της σύσκεψης κορυφής για τη διαιτησία. «Δεν υπάρχει συνάντηση! Είμαστε το ίδιο έκπληκτοι με εσάς. Δεν ξέρουμε τι να πούμε… Η ΕΠΟ μας είπε ότι αρνείται να κάνει οποιαδήποτε αλλαγή στο καταστατικό της, κάτι που χρειάζεται ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο θέμα της διαιτησίας. Η ΕΠΟ αρνείται οποιαδήποτε αλλαγή! Σας ζητάμε συγγνώμη για αυτήν την εξέλιξη. Αποχωρούμε και θα πάμε στη βάση μας για να συζητήσουμε με τα αρμόδια όργανά μας και να πάρουμε τις αποφάσεις μας για το ελληνικό ποδόσφαιρο», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της διεθνούς αντιπροσωπείας, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, στους παράγοντες των ΠΑΕ που τον άκουγαν εμβρόντητοι! 

Το ίδιο εμβρόντητοι -όσο και έξαλλοι- έδειχναν, βέβαια, και οι ξένοι εκπρόσωποι, οι οποίοι διαπίστωσαν από πρώτο χέρι ότι το καθεστώς της ΕΠΟ είναι αποφασισμένο για όλα και δεν σέβεται πλέον ούτε τα διεθνή όργανα μπροστά στην εξυπηρέτηση της «αποστολής» του! 

Χαρακτηριστικό, μάλιστα, της στάσης Γκιρτζίκη και της επιθυμίας του να πάρει… μαζί του το ελληνικό ποδόσφαιρο στον γκρεμό είναι και το γεγονός ότι όταν ο Κωστούλας του ζήτησε να τον δει για λίγα λεπτά και να του μιλήσει εκ μέρους της Λίγκας, ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε «όχι»! Και την απάντησή του δεν μπήκε στον κόπο να την πει ο ίδιος στο αφεντικό του Παναιτωλικού, αλλά έβαλε τη… γραμματέα του να μεταφέρει την άρνησή του, προσβάλλοντας ευθέως τον Κωστούλα, αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες!

Πηγή: sport-fm.gr