Σαρωτικές αλλαγές υπέρ των “Μεγάλων” στο νέο Τσάμπιονς Λιγκ

Στην UEFA έχουν δρομολογήσει αλλαγές

Πριν από λίγες μέρες, παρουσιάσαμε το ρεπορτάζ της Gazzetta dello Sport για τις σαρωτικές αλλαγές στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αναμένεται να έχουμε διαφοροποιήσεις πιο σύντομα απ’ ότι περιμέναμε.

Στην UEFA έχουν δρομολογήσει αλλαγές, που δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν ακόμα και στο τέλος του μήνα, που θα διαφοροποιούν την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, σε σχέση με εκείνη που γνωρίζαμε.

Αυτό που θέλουν στην UEFA είναι να ενισχύσουν τη συμμετοχή των ομάδων των «μεγάλων» πρωταθλημάτων, μετατρέποντας το Τσάμπιονς Λιγκ σε μια επί της ουσίας κλειστή διοργάνωση.

Το σενάριο που «παίζει» είναι να δοθεί ένα επιπλέον εισιτήριο σε κάθε ένα από τα τέσσερα «μεγάλα» πρωταθλήματα. Αυτό σημαίνει ότι Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία και Ιταλία, θα έχουν τέσσερις ομάδες στους ομίλους που θα παίρνουν απευθείας το εισιτήριο και όχι τρεις συν μία στα play offs, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Μιλάμε δηλαδή για τις μισές ομάδες των «32» των ομίλων, κάτι που σημαίνει ότι θα δίνεται τεράστια «μάχη» για τις υπόλοιπες 16, με την Ελλάδα να βρίσκεται ουσιαστικά σε πολύ δύσκολη θέση.

Πηγή: sport-fm.gr