Κι όμως, μπορεί! Ηττήθηκε στην Ολλανδία, αλλά άρεσε ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ο "Άγιαξ της Ηπείρου" προδόθηκε από μία ολιγωρία στην άμυνα και έχασε από την Άλκμααρ με 1-0

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πλήρωσε μια ολιγωρία στην άμυνα και ηττήθηκε με 1-0 από την Άλκμααρ στην Ολλανδία, ωστόσο εάν είναι αυτός που πρέπει στον επαναληπτικό στο Περιστέρι, μπορεί να περάσει!

Το ματς

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε μουδιασμένα στο ματς, με την Άλκμααρ να παίρνει τον έλεγχο εξ αρχής, να απειλεί στα 30 δευτερόλεπτα με το διαγώνιο σουτ του Γιάχανσμπαχ να περνάει άουτ. Στο 7’ οι Ολλανδοί λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ αλλά ο Μιχαήλ με αυτοθυσία έσωσε το σουτ σε κενή εστία του Βαν Όβερεμ, ενώ ένα λεπτό αργότερα οι Ηπειρώτες είχαν την πρώτη τους στιγμή στο ματς αλλά ο Ροσέ μπλόκαρε την κεφαλιά του Κοζορώνη. Το επόμενο τέταρτο πέρασε… χαλαρά για τον ΠΑΣ, ενώ με τη συμπλήρωση 25 λεπτών ο Ναδάλες βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή αλλά καθυστέρησε να σουτάρει και κόπηκε από τους αμυνόμενους των γηπεδούχων. 

Στο τελευταίο τέταρτο οι παίκτες της Άλκμααρ ανέβασαν ταχύτητα και σε μια ανύποπτη φάση άνοιξαν το σκορ. Ο Βάουτενς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γιάκος έχασε τον Λούκασεν και αυτός με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια, το γήπεδο… έγειρε, οι Ολλανδοί είχαν δύο μεγάλες φάσεις σε δύο λεπτά (39’, 40’), αλλά ο Πασχαλάκης «έβγαλε» τα πολύ καλά σουτ των Βαν Όβερεμ και Γιάχανσμπαχ μέσα από την περιοχή. Τέλος, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μπέριος έδιωξε με την πλάτη το σίγουρο γκολ του από το κοντινό σουτ του Γιάχανσμπαχ. 

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ έφερε το ματς στα μέτρα του! Αμυνόταν εξαιρετικά, με τον Μιχαήλ να κάνει -σίγουρα- ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας του και τους έτερους στόπερ, Τζημόπουλο-Μπέριο να κάνουν πολύ καλή εμφάνιση, τον Λίλα να… δαγκώνει στο κέντρο και γενικότερα οι Ηπειρώτες ήταν πειθαρχημένοι και άριστοι τακτικά. 

 

Πηγή: sport-fm.gr