Βήμα πρόκρισης για Παναθηναϊκό, 1-0 την ΑΙΚ

Οι "πράσινοι" επικράτησαν με 1-0, χάρη σε γκολ του Μολέδο

Έκανε το πρώτο βήμα για να περάσει ο Παναθηναϊκός! 

Οι πράσινοι νίκησαν 1-0 την ΑΪΚ Στοκχόλμης με γκολ του Μολέντο στο 79’ και πλέον θα ταξιδέψουν για τη ρεβάνς της Σουηδίας, ίσως όχι με την πρόκριση στο τσεπάκι του, αλλά σίγουρα από θέση ισχύος. 

Κορυφαίος για τους πράσινους ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός, καθοριστική αποδείχθηκε απόκρουση του Στιλ σε κεφαλιά του Μαρκάνεν λόγο πριν το τέρμα του τριφυλλιού. 

Δεν δικαιώθηκε η επιλογή Στραματσόνι να ξεκινήσει με τρία στόπερ, διορθώθηκε η κατάσταση με την είσοδο Βιγιαφάνιες, Λέτο και την αλλαγή συστήματος.

Το ματς

Χρειάστηκε να περάσουν ελάχιστα λεπτά αγώνα για να φανεί πως η απόφαση του Στραματσόνι να κατεβάσει τρεις κεντρικούς αμυντικούς απέναντι στην ΑΪΚ ήταν μάλλον υπερβολική. Οι Σουηδοί κατέβηκαν αποφασισμένοι να μην ρισκάρουν και να παίξουν με μοναδικό «ψευτοπροωθημένο» τον Μαρκάνεν, γεγονός που καθιστούσε αυτόματα τον ένα στόπερ του τριφυλλιού περίπου θεατή της αναμέτρησης. 

Έχοντας να αντιμετωπίσει μια ομάδα που αμυνόταν μαζικά, ήταν δεδομένο πως οι πράσινοι θα αντιμετώπιζαν προβλήματα στην ανάπτυξή τους, όπως κι έγινε… Με συντριπτική κατοχή μπάλας και δίχως τη δυνατότητα για φάσεις «ένας εναντίον ενός», το τριφύλλι κατέφυγε σε σέντρες ή και βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας και μάλιστα σε μία από αυτές (από τα πόδια του μετρ του είδους Λεντέσμα) προήλθε και η στιγμή που θα μπορούσε να είχε αλλάξει την εικόνα του αγώνα. Ο Αργεντινός έβγαλε τον Ιμπάρμπο φάτσα με τον Κάρλγκρεν, ο οποίος έπεσε στο σωστό χρόνο και κλείνοντας το οπτικό πεδίο του Κολομβιανού βγήκε νικητής στο τετ α τετ που αποδείχθηκε καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου. 

Με την είσοδο του Βιγιαφάνιες αντί του Κουτρουμπή στο δεύτερο μέρος, οι πράσινοι πήγαν σε πιο ορθολογικό με βάση την εικόνα του αγώνα σχήμα. Άλλωστε, ο Μολέντο ήταν τόσο καλός που έδειχνε πως ακόμη και… μόνος του δεν θα είχε προβλήματα από τους Σουηδούς, ενώ λίγο αργότερα μπήκε και ο Λέτο αντί του Γουακάσο που δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα. 

Από το… διστακτικό 3-5-2, μέχρι το τολμηρό 4-4-2 που είδαμε στο τελευταίο τέταρτο είναι μεγάλη η απόσταση και απολύτως ενδεικτική του πόσο μεγάλη ήταν η ανάγκη για ένα γκολ, το οποίο τελικά ήρθε από το κεφάλι του κορυφαίου παίκτη του στο ματς. Στο 79’ ο Μέστο έβγαλε μια πολύ ωραία σέντρα και ο Μολέντο, παρά τον επίδεσμο που είχε σουβενίρ από χτύπημα νωρίτερα, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 1-0. 

Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, πάντως, χρειάστηκε η καθοριστική συμβολή του Στιλ που νίκησε τον Μαρκάνεν τέσσερα λεπτά πριν το τέρμα της νίκης και χάρις σε αυτόν μια διαφαινόμενη «κηδεία» μετατράπηκε σε μια νίκη η οποία έστω κι αν ήλθε με τη μικρότερη δυνατή διαφορά, δίνει στους πράσινους προβάδισμα πρόκρισης και σε θέση ισχύος ενόψει της ρεβάνς.

Πηγή: sport-fm.gr