Θέλει δουλειά ακόμα: Ισόπαλος 0-0 με την Μπριζ ο Ολυμπιακός

Καλή η αμυντική λειτουργία των πρωταθλητών Ελλάδος, που όμως είχαν προβλήματα στην επίθεση

Πίσω πάει καλά, μπροστά, όμως, είχε πρόβλημα! Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) με την Κλαμπ Μπριζ στο τελευταίο φιλικό του στο Βέλγιο, ωστόσο έδειξε ότι θέλει δουλειά στο επιθετικό του κομμάτι, αφού δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα την αντίπαλό του.

Το ματς

Ο Βίκτορ Σάντσεθ ήταν ξεκάθαρο πως ήθελε να δει την αμυντική τετράδα που ετοιμάζει για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς. Οι Φιγκέιρας, Μποτίας, Σιόβας, Ντε λα Μπέγια την αποτελούσαν και τα πήγαν αρκετά καλά, με το δίδυμο των στόπερ να κάνει ορισμένα λάθη, τα οποία δεν στοίχησαν στους Πειραιώτες. 

Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν καλή κυκλοφορία και υπομονή, η μπάλα περνούσε αρκετά από τα πόδια του Μπουχαλάκη που άλλαζε εξαιρετικά το παιχνίδι και στα πρώτα 22 λεπτά είχαν τρεις καλές στιγμές. Στο πρώτο λεπτό μόλις, ο Ιντέγε βρήκε ωραία τον Πουλίδο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή αλλά καθυστέρησε και το πλασέ του έδιωξε ο Μπουτέγ, ενώ στο 12’, οι παίκτες του Ολυμπιακού άλλαξαν τη μπάλα, με τον Φορτούνη να γίνεται τελικός αποδέκτης αλλά το σουτ του να μπλοκάρει ο πορτιέρε της Μπριζ. 

Δύο κεφαλιές του Γέλε Βόσεν δεν ανησύχησαν τον Καπίνο που μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα, ενώ στο 22’, Πάρντο και Ιντέγε συνεργάστηκαν ωραία αλλά το σουτ του δεύτερου είχε την ίδια κατάληξη με αυτό του Φορτούνη προηγουμένως. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο ρυθμός έπεσε, το ματς έγινε σκληρό με αποτέλεσμα να «κιτρινιστούν» Φιγκέιρας και Ραφαέλοφ και το 0-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαν μην έγινε. Ρυθμός δεν υπήρχε διότι οι δύο προπονητές προχώρησαν σε πολλές αλλαγές και οι ευκαιρίες για τις δύο ομάδες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Καλύτερη όλων στο 72’ για την Μπριζ, όταν ο Ντιαμπί «έσπασε» στα δύο με φοβερή κάθετη την άμυνα των Πειραιωτών αλλά το πλασέ του Μπολινγκολί έδιωξε εντυπωσιακά ο Λεάλι, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του και άφησε θετικές εντυπώσεις. 

Από την άλλη μεριά, ο Ολυμπιακός ήταν ακίνδυνος μπροστά, ενώ είχε και αρκετά θέματα πίσω, με το δίδυμο Μποτία-Ντα Κόστα να δείχνει για ακόμη μια φορά ότι δεν ταιριάζει. Έτσι, το 0-0 παρέμεινε φυσιολογικά μέχρι το φινάλε, με τον Βίκτορ Σάντσεθ να κρατάει την καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας του ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος αλλά και την καλή κυκλοφορία που είχε ανά διαστήματα. 

Κλαμπ Μπριζ: Μπουτέγ, Κουλς, Σίμονς, Ντένσβιλ, Ντε Μποκ, Κλοντεμίρ, Βόρμερ, Ραφαέλοφ (46’ Ντιαμπί), Στορμ (77’ Οσέι-Μπερκόε), Βόσεν (67’ Γουέσλι), Ισκιέρδο (61’ Μπολινγκολί). 

Ολυμπιακός (Βίκτορ Σάντσεθ): Καπίνο (59‘ Λεάλι), Μποτία, Σιόβας (46’ Ντα Κόστα), Ντε Λα Μπέγια (61’ Μαζουακού), Φιγκέιρας (65’ Φιγκέιρας), Μιλιβόγεβιτς (65’ Καμπιάσο), Μπουχαλάκης (61’ Ντουρμάζ), Φορτούνης (59’ Μανθάτης), Πουλίδο (75’ Σεμπά), Πάρντο (46’ Μανιάτης), Ιντέγε (59’ Τσόρι).

Πηγή: sport-fm.gr