Καλά στοιχεία έδειξε ο Ολυμπιακός στο πρώτο του σοβαρό τεστ

Ισόπαλοι 2-2 με τη Γάνδη αναδείχθηκαν οι ερυθρόλευκοι

Αρχίζει και αρέσει ο Ολυμπιακός! Οι πρωταθλητές Ελλάδας μπορεί να ήρθαν 2-2 με την Γάνδη στο Βέλγιο, στο πρώτο του δυνατό φιλικό, ωστόσο έπαιξε κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο, είχε πολύ καλή κυκλοφορία και «έφτιαξε» αρκετές ευκαιρίες! Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν το ματς με 13 ευκαιρίες, ενώ ο Βίκτορ Σάντσεθ κέρδισε ορισμένους παίκτες, με τους Βούρο, Ρέτσο και Μπουχαλάκη να πραγματοποιούν πολύ καλές εμφανίσεις.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι. Έπαιζε πολύ από τα πλάγια, προσπαθώντας να διασπάσει την άμυνα της Γάνδης και είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθεί. Στο 3’ ο Φορτούνης έπειτα από το γύρισμα του Μανιάτη έστειλε τη μπάλα πάνω στον Νίλσεν, ενώ στο 15’ ο Ιντέγε έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Βέλγων, όμως ο Τελέν έδιωξε με τα πόδια το πλασέ του. Οι Πειραιώτες συνέχιζαν να αποδίδουν ωραίο ποδόσφαιρο αλλά οι παίκτες της Γάνδης ήταν αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ (31’) και να κόψουν τον ρυθμό των αντιπάλων τους. 

Ο Σιμόν επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, με τη μπάλα να μην παίρνει πολύ ύψος, ο Καπίνο δεν υπολόγισε την πορεία της και δεν κατάφερε να απομακρύνει. Ωστόσο, οι πρωταθλητές Ελλάδας απάντησαν στα… καπάκια στο γκολ των Βέλγων, καθώς τρία λεπτά μετά ο Ιντέγε με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, πάντως, ο Σιόβας υπέπεσε σε ένα χαζό πέναλτι και ο Περμπέ με δυνατή εκτέλεση έκανε το 2-1. 

Στην επανάληψη, ο Βίκτορ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Ζντιέλαρ, Τσόρι και Πουλίδο. Ο Ολυμπιακός απέκτησε πνοή και καλή κυκλοφορία, αλλά η Γάνδη ήταν αυτή που έφθασε πρώτη κοντά στο γκολ. Ωστόσο, ο Σίμον δεν κατάφερε στο 54’ να νικήσει τον Καπίνο. Δύο λεπτά μετά, οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν (2-2) με μια γκολάρα του Φορτούνη και στο 60’ άγγιξαν την ανατροπή αλλά ο Μπουχαλάκης έπειτα από τρομερή προσπάθεια του Πουλίδο, δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά. 

Στο τελευταίο 25λεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ο Ντε Λα Μπέγια πήρε το… βάπτισμα του πυρός, ενώ στο 67’ ο Τσόρι με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας των Βέλγων! Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός είχε πολλά κέφια, προσπαθούσε είτε να φτιάξει ευκαιρίες είτε να απειλήσει με μακρινά σουτ και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με μια μεγάλη ευκαιρία για τη Γάνδη, αλλά ο Ράμαν δεν κατάφερε με πλασέ να στείλει τη μπάλα εντός εστίας. 

Ολυμπιακός (Βίκτορ Σάντσεθ): Καπίνο, Τσιμίκας (63’ Ντε Λα Μπέγια), Μποτία (63’ Ντα Κόστα), Σιόβας (63’ Ρέτσος), Βούρος, Μπουχαλάκης (63’ Σεμπά), Μιλιβόγεβιτς (46’ Ζντιέλαρ), Φορτούνης (63’ Κασάμι), Μανιάτης (46’ Τσόρι), Πάρντο (63’ Μανθάτης), Ιντέγε (46’ Πουλίδο). 

Για την Γάνδη ξεκίνησαν οι: Τελέν, Μίτροβιτς, Κουμς, Σχουφς, Βιχάιμ, Νίλσεν, Περμπέ. Σίμον, Χόρεμαν, Φοκέ, Εντογκαλά, ενώ αγωνίστηκαν και οι: Ριν, Σάιεφ, Χάνες, Ράμαν, Λούκας Σοφς, Κουλιμπαλί, Μπέρσενς, Τσέροβετς, Καμπανγκά, Οζκάν, Μπερίτζε.

Πηγή: sport-fm.gr