Πρώτο δείγμα θετικό: Καλή εμφάνιση και νίκη για την ΑΕΚ

Καλές εντυπώσεις άφησαν οι "κιτρινόμαυροι" κόντρα στην Μπάνικ Οστράβα

Θετικές εντυπώσεις άφησε η ΑΕΚ στο πρώτο της φιλικό κατά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια επικράτησε 1-0 απέναντι στην Μπάνικ Οστράβα. 

Το μοναδικό γκολ στο παιχνίδι σημείωσε ο Λαμπρόπουλος στο 53ο λεπτό, με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα. Πιο ορεξάτη η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στους Τσέχους, που ξεκινούν το Σάββατο τις επίσημες υποχρεώσεις τους και ήταν δικαιολογημένα πιο έτοιμοι από πλευράς φυσικής κατάστασης. Δραστήριος ο Βάργκας στο πρώτο 45λεπτο, αλάνθαστος ο Τσιγκρίνσκι στην άμυνα, θεατής ο Μπάρκας, έκλεψε τις εντυπώσεις με την ενέργειά του ο Ανδρεόπουλος.

Το ματς: 

Μόνο φιλικό δεν θύμιζαν τα πρώτα λεπτά. Δυνατό ξεκίνημα και από τις δύο ομάδες, με το παιχνίδι να έχει γρήγορο ρυθμό και αρκετές σκληρές μονομαχίες. Η Μπάνικ έβγαλε ενέργεια στο γήπεδο, πράγμα απόλυτα φυσιολογικό αφού ξεκινάει τις υποχρεώσεις της το ερχόμενο Σάββατο για την δεύτερη κατηγορία του τσεχικού πρωταθλήματος. Απ’ την πλευρά της η ΑΕΚ λειτούργησε σωστά στην πίεση που δέχτηκε κι άγγιξε το γκολ στο 13’ όταν οΑραβίδης αστόχησε σε τετ-α-τετ έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Βάργκας. Μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ είχαν και οι Τσέχοι, όμως ο Ανέστης με την βοήθεια και του δοκαριού του τους είπε «όχι» στο 17΄.

Η Ένωση σταδιακά άρχισε να βρίσκει ρυθμό στην επίθεση και της ακυρώθηκε γκολ του Μάνταλου στο 25’ (οριακά εκτεθειμένος ο Αραβίδης, έπειτα από νέα όμορφη προσπάθεια και μπαλιά του Βάργκας).Δέκα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Βενεζουελάνου να χάσει μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όμως αστόχησε σε διπλή προσπάθεια απέναντι στον Χμιέλ. Το φινάλε του ημιχρόνου βρήκε τους κιτρινόμαυρους να κυκλοφορούν με ηρεμία την μπάλα, να ελέγχουν τον ρυθμό και να μην απειλούνται καθόλου στα μετόπισθεν. 

Καλύτερο ξεκίνημα για την «αλλαγμένη» ΑΕΚ στο δεύτερο 45λεπτο. Η Ένωση κατάφερε να βρει δίχτυα με κεφαλιά του Λαμπρόπουλου, έπειτα από στημένη φάση που εκτέλεσε ο Μπακασέτας στο 53ο λεπτό. Μετά το γκολ, οι κιτρινόμαυροι παρέμειναν στην επίθεση, είχαν την κατοχή της μπάλας και ήλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού, ενώ ο Μπάρκας είχε ρόλο θεατή κάτω από τα γκολπόστ.

Μετά το τέλος της μπόρας το παιχνίδι ξαναβρήκε ρυθμό. Η Μπάνικ έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, όμως η άμυνα της ΑΕΚ καθάριζε με ευκολία τα γεμίσματα των αντιπάλων στην περιοχή. Με την ομάδα του Πετρζέλα να ψάχνει στο γκολ, οι παίκτες του Κετσπάγια περίμεναν για τις αντεπιθέσεις όπου είχαν τις ευκαιρίες να φτάσουν και σε δεύτερο τέρμα πριν το φινάλε του ματς.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Τζανετόπουλος, Βάργκας, Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Αραβίδης. 

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στο β’ ημίχρονο: Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Σβάρνας, Κολοβέτσιος (αριστερό μπακ), Γιόχανσον (60’ Γαλανόπουλος), Ανάκογλου, Πλατέλλας, Ζόριτς, Μπακασέτας, Πέκχαρτ

Πηγή: sport-fm.gr