Μπακασέτας: Πώς έφυγα από τον Πανιώνιο για να πάω στην ΑΕΚ

Για το παρασκήνιο της μετακίνησής του μιλάει ο ποδοσφαιριστής

Για ακόμη μια φορά ο Τάσος Μπακασέτας αναφέρθηκε στην δικαίωση και στην ανακούφιση που ένιωσε μετά την επισημοποίηση της μετακίνησής του στην ΑΕΚ. Αυτή την φορά, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου που καλύπτουν την προετοιμασία της Ένωσης στο Κίελτσε της Πολωνίας, ο 23χρονος επιθετικός ανέλυσε τις «περίεργες» μέρες που πέρασε πριν «κλείσει» η μεταγραφή στην ομάδα της καρδιάς του. 

Παράλληλα, μίλησε για τους λόγους που επέλεξε τους κιτρινόμαυρους αλλά και για την υπόσχεση που του έδωσε και τήρησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης απέναντι στον Πανιώνιο. Τέλος, αφού αναφέρθηκε στο όνειρο που έγινε πραγματικότητα με την συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα, στάθηκε στην επιθυμία του να σκοράρει με την φανέλα της ΑΕΚ και να κατακτήσει τίτλους με τη νέα του ομάδα. 

Αναλυτικά: 

Φαίνεται πως ζεις σ' ένα όνειρο αυτό το διάστημα με όσα έγιναν. Έχεις καταλάβει τι έχει συμβεί και το ότι είσαι πλέον μέλος της ομάδας; 
«Η αλήθεια είναι ότι τώρα σιγά – σιγά αρχίζω και το συνειδητοποιώ, αφού όλα έγιναν πολύ απότομα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ κι από τη μεριά μου θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να ανταπεξέλθω στις προσδοκίες της ομάδας. Το μόνο που θέλω είναι να παίξω και ό, τι είναι να γίνει, θα φανεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο». 

Πως είναι Τρίτη πρωί να κάνεις μπάνιο στην παραλία και Τετάρτη απόγευμα να προπονείσαι με την ΑΕΚ στην Πολωνία; 
«Δεν ήταν ακριβώς έτσι, γιατί ήδη είχα σταματήσει τις διακοπές μου κι έκανα προπονήσεις, αλλά να σας πω την αλήθεια είχα ένα προαίσθημα ότι θα μπορούσε να γίνει έτσι στα γενέθλιά μου». 

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι συμφώνησες με την ΑΕΚ, με όλα όσα συνέβησαν στη συνέχεια, “φοβήθηκες” ότι δεν θα προχωρήσει η συμφωνία ή ήσουν σίγουρος; 
«Στην αρχή είναι αλήθεια ότι πέρασα δύσκολες στιγμές. Δεν ήμουν πολύ καλά ψυχολογικά τις πρώτες μέρες για όλα αυτά που είχαν γίνει, αλλά από τη στιγμή που αποφάσισα ότι θα είμαι καλά με το να παίξω στην ΑΕΚ δε με ένοιαζε τίποτα άλλο. Πήρα μια απόφαση με την οικογένειά μου κι από τη στιγμή που συνέβη αυτό δεν θα μπορούσε να με σταματήσει τίποτα Σ' αυτό βέβαια με βοήθησε ο πρόεδρος της ΑΕΚ και τον ευχαριστώ πάρα πολύ, αφού ό, τι είχαμε συμφωνήσει το έκανε πράξη. Όπως είχα πει άλλωστε σε προηγούμενες συνεντεύξεις μου, ήθελα να πάρει λεφτά ο Πανιώνιος γιατί μέσα απ' αυτή την ομάδα αναδείχθηκα. Ο πρόεδρος μου είχε υποσχεθεί ότι θα δώσει κάποια λεφτά στην προηγούμενή μου ομάδα και πλέον όλα είναι καλά». 

Τώρα που έχει αρχίσει να περνάει ο καιρός, θα μας πεις λίγο πως εξελίχθηκε το στόρι μέχρι να φτάσει η στιγμή της συμφωνίας με την ΑΕΚ; Για τις πιέσεις από άλλες ομάδες και τις σκέψεις που έκανες... 
«Ο μάνατζέρ μου, μου είχε πει στην αρχή ποιες ομάδες ενδιαφέρονται για μένα. Ήταν Πάσχα και είχα πάει στο χωριό μου με την οικογένειά μου, αλλά την απόφαση την πήρα εγώ. Εγώ σκέφτηκα τι είναι καλύτερο για μένα κι από τη στιγμή που ένιωσα ότι αυτό είναι το καλύτερο δεν με επηρέασε τίποτα άλλο. Μόνο τις πρώτες μέρες όταν έγραφαν κάποιες ασυναρτησίες για μένα, κάποια πράγματα που δεν ίσχυαν, εκεί ήμουν λίγο πεσμένος ψυχολογικά. Μετά από μια εβδομάδα όμως ήμουν μια χαρά και σίγουρος ότι θα ενταχθώ από το καλοκαίρι στην ΑΕΚ». 

Εκτός από τη δική σου επιθυμία να παίξεις στην ΑΕΚ, έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι κι άλλοι παίκτες της δικής σου ηλικίας παίρνουν περισσότερες ευκαιρίες σ' αυτή την ομάδα σε σχέση με τον Ολυμπιακό; 
«Σίγουρα έπαιξε κι αυτό κάποιο ρόλο, γιατί βλέπουμε ότι παίζουν ποδοσφαιριστές της ηλικίας μου, αλλά αυτό έχει να κάνει με τον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά. Σε όποια ομάδα κι αν πας το θέμα είναι εσύ τι θα κάνεις. Εγώ σε όποια ομάδα κι αν επέλεγα να πάω θα έδινα τον καλύτερό μου εαυτό γιατί έτσι έχω συνηθίσει. Οπότε το αν θα πάρεις ευκαιρίες ή όχι δεν πιστεύω ότι εξαρτάται τόσο από την ομάδα, όσο από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή για το τι κάνει εντός κι εκτός γηπέδου. Γι' αυτό και η απόφασή μου ήταν καθαρά προσωπική και την πήρα με βάση το που πίστευα εγώ ότι θα ήταν καλύτερα για το μέλλον μου». 

Όταν ήσουν πιεσμένος ψυχολογικά, όπως είπες πριν λίγο, τι ρόλο έπαιξε ο κόσμος της ΑΕΚ; Σε στήριξε; Έλαβες κάποια μηνυματα; Πως ήταν το διάστημα της αναμονής;
 
«Η αλήθεια είναι ότι έλαβα πολλά μηνύματα. Με στήριξαν πάρα πολύ και τους ευχαριστώ θερμά, αλλά μεγάλο ρόλο έπαιξε και η οικογένειά μου που ήταν πάντα δίπλα μου, όπως και κάποιοι φίλοι μου που είχαν έρθει να μείνουν σπίτι μου εκείνη την περίοδο. Το διάστημα αυτό όμως έτσι κι αλλιώς δεν κράτησε πάρα πολύ. Μια εβδομάδα το πολύ και μετά ήμουν σίγουρος ότι θα ενταχθώ στην ΑΕΚ. Βοήθησε πολύ πάντως και το γεγονός ότι εντάχθηκα στην Εθνική ομάδα, αφού με είχε καλέσει ο κ. Σκίμπε και όταν πήγα τα ξέχασα όλα και τελικά πήγαν όλα καλά».