Το Παρίσι… δίνει μετάλλια σε Ιρλανδούς και Βορειοϊρλανδούς οπαδούς!

Οι φίλαθλοι των δύο ομάδων ξεχώρισαν με τον ενθουσιασμό τους σε μία διοργάνωση που στιγματίστηκε από επεισόδια μεταξύ χούλιγκανς

Μπορεί η Ιρλανδία και η Βόρεια Ιρλανδία να αποκλείστηκαν στη φάση των 16 του Euro 2016, όμως οι οπαδοί τους αναδείχθηκαν με διαφορά οι πιο ενθουσιώδεις και αξιολάτρευτοι φίλαθλοι της διοργάνωσης – και η πόλη του Παρισίου το αναγνωρίζει αυτό, απονέμοντάς τους ένα τιμητικό μετάλλιο!

Πότε με... καντάδες σε αιθέριες υπάρξεις, πότε με... νανουρίσματα σε μωρά, και πάντα με τα τραγούδια τους και με το χαμόγελο στα χείλη, οι Ιρλανδοί και οι Βορειοϊρλανδοί πραγματικά διασκέδασαν στα γήπεδα και τους δρόμους της Γαλλίας, και έδωσαν το δικό τους (καταπράσινο) χρώμα σε μία διοργάνωση που στην φάση των ομίλων στιγματίστηκε από άγριες συμπλοκές μεταξύ χούλιγκανς.

“Οι οπαδοί από την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία ξεχώρισαν με την υποδειγματική τους συμπεριφορά, την τιμιότητά τους και την καλή τους διάθεση”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, Αν Ινταλγκό, προσθέτοντας ότι η απονομή των μεταλλίων θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες, με παρόντες οπαδούς των δύο χωρών.

Την κίνηση αυτή επαίνεσε με δηλώσεις του ο εκτελών χρέη γενικού γραμματέα της UEFA, Θόδωρος Θεοδωρίδης, επισημαίνοντας πως το πάθος κάποιων οπαδών θα πρέπει να ανταμειφθεί με κάποιον τρόπο. “Είδαμε κάποιες απίστευτες σκηνές και πραγματικά θέλουμε να δείξουμε και να δώσουμε έμφαση στη θετική πλευρά του ποδοσφαίρου”, σημείωσε.