Euro 2016: Έπεσε σε παγόβουνο η Αγγλία, ψήφισαν Brexit οι Ισλανδοί!

Μυθική πρόκριση στα προημιτελικά για τη χώρα των πάγων, απογοήτευσαν και πάλι τα "λιοντάρια"

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κατάφερε η Ισλανδία, που κόντρα σε όλα τα προγνωστικά επικράτησε με 2-1 της Αγγλίας και πήρε μία παλικαρίσια πρόκριση στα προημιτελικά του Euro 2016, αφήνοντας τους φιλόδοξους Άγγλους για μία ακόμα χρονιά στα... κρύα του λουτρού.

Κι όμως, το ματς είχε ξεκινήσει ιδανικά για τους Άγγλους, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό του παιχνιδιού ο γκολκίπερ Χάλντορσον... γκρέμισε μέσα στην περιοχή τον Στέρλινγκ και ο διαιτητής σωστά υπέδειξε το πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα ο Ρούνι, ανοίγοντας το σκορ.

Η συνέχεια, όμως, ήταν τέτοια που ούτε ο πιο αισιόδοξος Ισλανδός οπαδός δεν θα την περίμενε: μόλις στο 6ο λεπτό η Ισλανδία ισοφάρισε με γκολ του Σίγκουρντσον που ξεκίνησε από... εκτέλεση πλαγίου άουτ (!), και στο 18' ο Σίγκθορσον δοκίμασε τυο μακρινό σουτ, ο Χαρτ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, και αυτή κατέληξε στα δίχτυα, με τους Ισλανδούς να περνούν αναπάντεχα μπροστά στο σκορ!

Στη συνέχεια, οι Ισλανδοί κλείστηκαν στην άμυνα, δημιουργώντας ένα συμπαγές “τείχος” που τα “λιοντάρια” δεν μπορούσαν να διασπάσουν, απειλώντας κυρίως με μακρινά σουτ, με καλύτερη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο το εντυπωσιακό βολ πλανέ του Κέιν που ανάγκασε τον Χάλντορσον σε δύσκολη επέμβαση.

Ο χρόνος περνούσε, και οι Άγγλοι, παρά την είσοδο του Γουίλσιρ (στο ημίχρονο) και του Βάρντι (στο 60') όχι μόνο δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί, αλλά κινδύνευσαν να δεχθούν και τρίτο γκολ στο 55', όταν ο Χαρτ απέκρουσε ενστικτωδώς το κοντινό ανάποδι ψαλιδάκι του Σίγκουρντσον!

Μέχρι το τέλος του αγώνα, η Αγγλία δεν έκανε ουσιαστικά καμία καλή ευκαιρία, με τους Ισλανδούς να κρατούν σχετικά άνετα το 2-1 και να παίρνουν μία ακόμα ιστορική πρόκριση, που τους φέρνει στους 8 του Euro 2016, όπου θα αντιμετωπίσουν τη διοργανώτρια Γαλλία, σε ένα ματς που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στις 10 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, Ρόι Χότζον, υπέβαλε την παραίτησή του.