Euro 2016: Χόρεψε την Ισπανία και πέρασε στους 8 η Ιταλία!

Εξαιρετική εμφάνιση και μεγάλη πρόκριση για την... ξεγραμμένη Σκουάντρα Ατζούρα, που θα μπορούσε να έχει πετύχει κι άλλα γκολ αν δεν είχε απέναντί της τον φοβερό Ντε Χέα

Πολλοί την είχαν ξεγραμμένη στο φετινό Euro 2016, όμως η Ιταλία για μία ακόμα φορά διέψευσε πανηγυρικά τους επικριτές της! Η Σκουάντρα Ατζούρα πέταξε εκτός προημιτελικών τη θριαμβεύτρια του 2008 και του 2012 Ισπανία, την οποία νίκησε με 2-0, σε ένα παιχνίδι όπου κυριάρχησε απόλυτα στο μεγαλύτερο μέρος και θα μπορούσε να έχει πετύχει και άλλα γκολ, αν δεν είχε απέναντί της έναν φανταστικό Ντε Χέα.

Οι Ιταλοί έφεραν από την αρχή το παιχνίδι στα μέτρα τους, κρατώντας το τέμπο χαμηλά, και ήδη στο 11' ο Ντε Χέα είχε αναγκαστεί σε δύο μεγάλες επεμβάσεις: αρχικά στο 8' με την κεφαλιά του Πελέ που έδιωξε σε κόρνερ, και έπειτα στο 11' με το ανάποδο ψαλίδι του Τζακερίνι που έδιωξε με δυσκολία, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και να απομακρύνεται.

Στο 25' ήταν ο Παρόλο που έφτασε κοντά στο γκολ, όμως η κεφαλιά του μετά από σέντρα του Ντε Σίλιο πέρασε λίγο άουτ.

Το γκολ που άξιζαν οι Ιταλοί ήρθε τελικά στο 33', όταν ο Έντερ εκτέλεσε απευθείας το φάουλ με δύναμη, ο Ντε Χέα απέκρουσε δύσκολα, και στη συνέχεια της φάσης ο Κιελίνι από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι Ισπανοί όχι μόνο δεν αντέδρασαν, αλλά κινδύνευσαν να δεχθούν και δεύτερο γκολ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με τον Ντε Χέα να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Τζακερίνι.

Στο δεύτερο μέρος οι Ιταλοί είχαν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων μέχρι το 70', χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Έντερ στο 55', ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Ντε Χέα, αλλά νικήθηκε από τον Ισπανό γκολκίπερ.

Από το 70' και μετά οι παίκτες του Κόντε οπισθοχώρησαν, αφήνοντας χώρο στους Ισπανούς, που πίεσαν για την ισοφάριση και απείλησαν στο 71' με το φαλτσαριστό σουτ του Αντούριθ που πέρασε λίγο άουτ, στο 76' με το σουτ του Ινιέστα που απέκρουσε ο Μπουφόν, και στο 77' με το καλό σουτ του Πικέ που επίσης απομάκρυνε ο Μπουφόν.

Ο βετεράνος γκολκίπερ ήταν και αυτός που κράτησε όρθια την Ιταλία στη μεγαλύτερη στιγμή των “Φούριας Ρόχας”, όταν στο 90' απέκρουσε την εξ επαφής προβολή του Πικέ, ενώ ένα λεπτό αργότερα οι Ιταλοί “κλείδωσαν” την πρόκριση με το γκολ του Πελέ μετά από ωραία αντεπίθεση, πανηγυρίζοντας μία μεγάλη και δίκαια πρόκριση.

Στα προημιτελικά η Ιταλία θα συναντήσει την Γερμανία, στο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στις 10 το βράδυ του Σαββάτου.