Euro 2016: Οι Πολωνοί έβαλαν… φρένο στα πάντσερ της Γερμανίας

Πολλές φάσεις, αλλά κανένα γκολ στο παιχνίδι για τον 3ο Όμιλο, με τους Γερμανούς να μη δικαιώνουν τον τίτλο του φαβορί

Πολλές φάσεις, αλλά... μηδέν γκολ είχε το παιχνίδι της Γερμανίας με την Πολωνία, με τις δύο ομάδες να μένουν ισόπαλες στο 0-0 και να ισοβαθμούν στην κορυφή του 3ου Ομίλου με 4 βαθμούς.

Οι Γερμανοί ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο 4ο λεπτό με την κεφαλιά του Γκέτσε που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 16' ο Κρόος με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ από καλή θέση.

Στη συνέχεια οι Πολωνοί ανέβασαν την απόδοσή τους, ισορροπώντας το παιχνίδι, όμως μόλις στο 46' έκαναν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από σέντρα του Γκροσίτσκι ο Μίλικ προτίμησε να βρει χαμηλά την μπάλα με το κεφάλι, και όχι με τα πόδια, με αποτέλεσμα να τη στείλει άουτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό τα “πάντσερ” απάντησαν με το δυνατό σουτ του Γκέτσε που απομάκρυνε ο Φαμπιάνσκι, ενώ στο 59' ήταν και πάλι η σειρά των Πολωνών να φανούν απειλητικοί, με το σουτ του Μίλικ που πέρασε λίγο άουτ, ενώ αμέσως μετά ο Μπόατενγκ σταμάτησε σωτήρια το σουτ του Λεβαντόφσκι.

Νέα μεγάλη ευκαιρία είχαν οι Πολωνοί στο 69' με τον Μίλικ, που “έπιασε αέρα” από πλεονεκτική θέση, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, στα καρέ της Πολωνίας, ο Φαμπιάνσκι απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Οζίλ.

Παρά τις προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων, το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος, και άφησε μάλλον ανικανοποίητους τόσο τους Γερμανούς όσο και τους Πολωνούς, που δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες τους.