Euro 2016: Η Βόρεια Ιρλανδία έπνιξε την Ουκρανία στη… σούπα

Χάρη σε γκολ του Μακόλεϊ επικράτησαν με 2-0 των Ουκρανών, που οδεύουν... σπίτι τους

Στο πιο βαρετό (και πιο βροχερό) παιχνίδι του Euro 2016 μέχρι τώρα, η Βόρεια Ιρλανδία επικράτησε με 2-0 της Ουκρανίας και διατήρησε τις ελπίδες της για πρόκριση στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Το πρώτο ημίωρο του αγώνα κύλησε χωρίς καλές φάσεις, με μοναδικό highlight τη στιγμή που οι οπαδοί της Βορείου Ιρλανδίας απέτισαν φόρο τιμής στον 24χρονο συμπατριώτη τους Ντάρεν Ρότζερς που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες, χειροκροτώντας για ένα λεπτό ασταμάτητα.

Στο 34' η Βόρεια Ιρλανδία απείλησε με τον Κάθκαρτ, όμως η κεφαλιά του πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Πιατόφ.

Το γκολ ήρθε τελικά για τη Βόρεια Ιρλανδία με κεφαλιά του Μακόλεϊ στο 49', μετά από εκτέλεση φάουλ του Νόργουντ.

Λίγο αργότερα το παιχνίδι διεκόπη για λίγα λεπτά λόγω της σφοδρής χαλαζόπτωσης που σημειώθηκε στο γήπεδο, ενώ μετά την επανέναρξη του ματς οι Ουκρανοί προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης, φτάνοντας πιο κοντά στο 89' με το σουτ του Γιαρμολένκο που έδιωξε δύσκολα ο Μακ Γκόβερν.

Όμως τελικά ήταν η Βόρεια Ιρλανδία που έφτασε στην επίτευξη και δεύτερου τέρματος στις καθυστερήσεις, με τον Μακ Γκιν να παίρνει το "ριμπάουντ" μετά την απόκρουση του Πιατόφ σε σουτ του Ντάλας και να γράφει το τελικό 2-0, με τη Βόρεια Ιρλανδία να παίρνει τους πρώτους της βαθμούς στη διοργάνωση, ενώ την Ουκρανία να μένει στο μηδέν και να είναι με το... ενάμισι πόδι εκτός συνέχειας.