Euro 2016: Η Γαλλία χάλασε στο φινάλε το παραμύθι της Αλβανίας

Παρά την εξαιρετική τους εμφάνιση, οι Αλβανοί δεν κατάφεραν να γλιτώσουν την ήττα - Και πάλι στα τελευταία λεπτά του αγώνα ήρθε η λύτρωση για τους Τρικολόρ

Ούτε ο πιο αισιόδοξος Αλβανός οπαδός δεν θα περίμενε τέτοια εμφάνιση από την εθνική ομάδα της χώρας του, που κοίταξε στα μάτια τη διοργανώτρια του Euro 2016 Γαλλία, παρά την προφανή διαφορά ποιότητας, όμως το “παραμύθι” της Αλβανίας δεν είχε χαρούμενο τέλος, καθώς οι διοργανωτές πήραν τη νίκη με 2-0 χάρη σε δύο τέρματα που μπήκαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Η Αλβανία παρατάχθηκε με αμυντικές διαθέσεις, καταφέρνοντας να εξουδετερώσει την ανάπτυξη των “Τρικολόρ”, με αποτέλεσμα στο πρώτο ημίωρο ο ρυθμός του αγώνα να είναι πολύ αργός, όπως ακριβώς βόλευε τους Αλβανούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν δεν έκαναν ουσιαστικά καμία καλή φάση στο πρώτο μέρος, ενώ αντίθετα οι Αλβανοί παραλίγο να σκοράρουν στο 39', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Λενγιάνι βρέθηκε σε θέση βολής, όμως η μπάλα κόντραρε και βγήκε σε νέο κόρνερ.

Οι Γάλλοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, προκειμένου να πετύχουν το γκολ που θα τους έλυνε τα πόδια, όμως στο 46' ο Κομάν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 47' από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παγέ η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Όμως οι διοργανωτές λίγο έλειψε να την... πατήσουν στο 52', όταν από σέντρα του Χισάι η μπάλα κόντραρε στον Σανιά και σταμάτησε στο δοκάρι του Γιορίς!

Οι Γάλλοι απάντησαν με το δυνατό σουτ του Πογκμπά στο 54' που πέρασε άουτ, ενώ στο 69' από τη σέντρα του Εβρά ο Ζιρού πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Οι Αλβανοί οπισθοχώρησαν ακόμα περισσότερο, με τους “Τρικολόρ” να εντείνουν την πίεσή τους, όμως να δυσκολεύονται απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας του Ντε Μπιάζι.

Ωστόσο, τη λύση για τους Γάλλους την έδωσε ο Γκριεζμάν, που στο 90' από σέντρα του Ραμί πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Μπερίσα, ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη που, όπως και στο ματς της πρεμιέρας με τη Ρουμανία, ήρθε στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Στις καθυστερήσεις η Γαλλία πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Παγέ, σφραγίζοντας μία νίκη που πάντως δεν επισκιάζει τη μέτρια εμφάνιση των “Τρικολόρ”.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η Γαλλία προκρίνεται και μαθηματικά στη φάση των 16 της διοργάνωσης, ενώ για τους Αλβανούς τα πράγματα είναι πλέον πολύ δύσκολα.