Euro 2016: Έκαναν την έκπληξη οι Μαγυάροι, 2-0 την Αυστρία

Η Ουγγαρία ανέτρεψε τα προγνωστικά και υπέταξε τους Αυστριακούς, που έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 66'

Την έκπληξη έκανε η Ουγγαρία κόντρα στην Αυστρία στο προτελευταίο παιχνίδι για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro 2016, καθώς οι Μαγυάροι επικράτησαν με 2-0, θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης.

Αν και η Αυστρία ξεκίνησε... εκκωφαντικά, με τον Αλάμπα να σημαδεύει το δοκάρι του Κίραλι μόλις στο 38ο δευτερόλεπτο του αγώνα, η συνέχεια δεν ήταν αντίστοιχη, με το ρυθμό του παιχνιδιού να πέφτει και την επόμενη αξιόλογη φάση να σημειώνεται μόλις στο 35', με τον Κίραλι να αποκρούει αυτή τη φορά με δυσκολία το δυνατό σουτ του Γιουνούζοβιτς, ενώ στο 41' ο Χάρνικ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από γύρισμα του Αρναούτοβιτς δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία της Ουγγαρίας.

Οι Ούγγροι “απάντησαν” στις ευκαιρίες με τον Ντζούντζακ, που στο 43' είδε την μπάλα να καταλήγει άουτ από το σουτ που επιχείρησε, και στο 54' ανάγκασε τον Άλμερ σε δύσκολη επέμβαση και πάλι με δυνατό σουτ.

Ε, στην τρίτη καλή τους ευκαιρία, στο 62', οι Ούγγροι δεν αστόχησαν: Κλάινχαϊσλερ και Σαλάι συνεργάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να προλαβαίνει την έξοδο του Άλμερ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους Αυστριακούς, τέσσερα λεπτά αργότερα έμειναν με παίκτη λιγότερο, με τον Ντράγκοβιτς να βλέπει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Κάνταρ.

Η συνέχεια ανήκε στην Ουγγαρία, που στο 87' διπλασίασε τα τέρματά της με τον Στίμπερ, μετά από εξαιρετική αντεπίθεση και όμορφο πλασέ, σφραγίζοντας τη μεγάλη νίκη των Μαγυάρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ούγγρος γκολκίπερ Κίραλι, που διατήρησε ανέπαφη την εστία του, έγινε σήμερα ο πρώτος ποδοσφαιριστής ηλικίας άνω των 40 ετών που αγωνίστηκε σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωτσθλήματος Ποδοσφαίρου.