Euro 2016: Η Ιταλία είναι εδώ!

Με καλή εμφάνιση η "Σκουάντρα Ατζούρα" επικράτησε με 2-0 των Βέλγων, στο μεγάλο ντέρμπι του 5ου Ομίλου

Νικήτρια στο ντέρμπι του 5ου Ομίλου του Euro 2016 αναδείχθηκε η Ιταλία, που επικράτησε με 2-0 του Βελγίου, διαψεύδοντας τα προγνωστικά που την ήθελαν να ετοιμάζει από νωρίς τις... βαλίτσες της επιστροφής από τη Γαλλία.

Οι Βέλγοι ξεκίνησαν πιο δυνατά στο ματς και έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο 10', όταν ο Μπουφόν απέκρουσε δύσκολα το μακρινό σουτ του Ναϊνγκολάν, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 22' έστειλε την μπάλα λίγο άουτ επίσης με μακρινό σουτ.

Όμως ήταν τελικά η Ιταλία που άνοιξε το σκορ στο 31', με τον Μπονούτσι να πιάνει στον ύπνο τη βελγική άμυνα με εξαιρετική μπαλιά στον Τζακερίνι, ο οποίος με πλασέ νίκησε χωρίς πρόβλημα τον Κουρτουά.

Ακολούθησε ένα... μπλακ άουτ των Βέλγων, που κινδύνευσαν να δεχθούν και δεύτερο γκολ στο 35' με τον Κουρτουά να αποκρούει δύσκολα το σουτ του Καντρέβα, και στο 36' με τον Πελέ με κεφαλιά σε κενή εστία να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Οι Βέλγοι είχαν την ανεπανάληπτη ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 53', όταν μετά από υποδειγματική αντεπίθεση ο Ντε Μπρόινε έβγαλε τετ α τετ με τον Μπουφόν τον Λουκάκου, ο οποίος πλάσαρε όμορφα, στέλνοντας όμως την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Οι “κόκκινοι διάβολοι” συνέχισαν να πιέζουν, με τους Ιταλούς να κλείνονται και να περιμένουν να “χτυπήσουν” με αντεπιθέσεις. Οι Βέλγοι έγιναν ξανά απειλητικοί στο 82', με τον Οριγκί να παίρνει την κεφαλιά μετά από τη σέντρα του Ντε Μπρόινε, όμως την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Μπουφόν, ενώ στο 85' ήταν η σειρά της “Σκουάντρα Ατζούρα” να φτάσουν κοντά στο γκολ, με τον Ιμόμπιλε να σουτάρει δυνατά, αλλά τον Κουρτουά να αποκρούει εντυπωσιακά.

Η τελευταία καλή στιγμή για τους Βέλγους ήρθε στο 90', όταν ο Ντε Μπρόινε έκανε τη σέντρα, ο Οριγκί “έπιασε αέρα”, ο Φελαϊνί αιφνιδιάστηκε, οι Ιταλοί αμυντικοί μπερδεύτηκαν, και τελικά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Μπουφόν.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στις καθυστερήσεις οι Ιταλοί έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Καντρέβα έστρωσε ωραία στον Πελέ, και αυτός “εκτέλεσε” τον Κουρτουά, γράφοντας το τελικό 2-0...