Euro 2016: Ένα αυτογκόλ… έκαψε τους εντυπωσιακούς Ιρλανδούς

Άξιζε τη νίκη η Ιρλανδία κόντρα στην απογοητευτική Σουηδία, όμως έμεινε στο 1-1 με ένα τυχερό αυτογκόλ

Ισόπαλες με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Ιρλανδία και Σουηδία στο μεταξύ τους παιχνίδι για τον 5ο Όμιλο του Euro 2016, με τους Ιρλανδούς πάντως να κερδίζουν τις εντυπώσεις με την εμφάνισή τους, όμως τους Σουηδούς να παίρνουν το βαθμό με ένα τυχερό αυτογκόλ.

Αν και η Σουηδία εμφανιζόταν ως το φαβορί για τη νίκη, ήταν οι Ιρλανδοί αυτοί που είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού από την αρχή, φτάνοντας κοντά στο γκολ στο 9ο λεπτό με το σουτ του Χέντρικ που έδιωξε σε κόρνερ ο Ίσακσον, και ακόμα πιο κοντά στο 17΄, όταν ο Κλαρκ έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω, όμως ο Ο' Σι δεν μπόρεσε εξ επαφής να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Όμως η μεγάλη στιγμή της Ιρλανδίας ήρθε στο 32', όταν από το σουτ του Χέντρικ η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ίσακσον.

Τελικά, το γκολ που άξιζαν να πετύχουν οι Ιρλανδοί μπήκε στο 48', όταν μετά από ωραία ατομική ενέργεια ο Κόουλμαν σέντραρε για τον Χούλαχαν, που με φοβερή εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι Σουηδοί έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 50', με τους Ιρλανσούς αμυντικούς να μπερδεύονται και τον Φόρσμπεργκ να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ, ενώ στο 60' το μονοκόμματο πλασέ του Ιμπραΐμοβιτς πέρασε ελάχιστα άουτ.

Όμως ο “Ίμπρα” στάθηκε πιο τυχερός στο 71', όταν έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από πάσα του Γκουιντέτι (που είχε μπει σαν αλλαγή στη θέση του στράικερ του Παναθηναϊκού Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος δεν ήταν σε καλή μέρα), έβγαλε τη σέντρα, και ο Κλαρκ άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, κάνοντας το 1-1.

Το 1-1 έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, καθώς στα τελευταία 20 λεπτά τπυ αγώνα οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι το αξιόλογο, με τους Σουηδούς να αισθάνονται μάλλον τυχεροί που απέσπασαν τον βαθμό της ισοπαλίας.