Euro 2016: 1-0 αντί για… 5-0 η Κροατία την Τουρκία

Πολύ καλή εμφάνιση από τους Κροάτες, με εκπληκτικό γκολ του Μόντριτς

“Μόνο” με 1-0 επικράτησε η Κροατία της Τουρκίας σε παιχνίδι για τον 4ο Όμιλο του Euro 2016, σε ένα παιχνίδι όπου οι Κροάτες είχαν τρία δοκάρια και πολλές φάσεις για να πετύχουν πολύ περισσότερα γκολ, ενώ οι Τούρκοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, απογοητεύοντας με την εμφάνισή τους.

Καλύτεροι από το πρώτο λεπτό του αγώνα οι Κροάτες, είχαν τις ευκαιρίες να σκοράρουν, απειλώντας σε αρκετές περιπτώσεις την εστία του Μπαμπατσάν, ο οποίος κατάφερνε να διατηρεί ανέπαφη την εστία του, μέχρι που στο 41' ο Μόντριτς με εκπληκτικό σουτ πάνω στην κίνηση τον... εξόντωσε, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι Κροάτες συνέχισαν και στο δεύτερο ημίχρονο να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο, και έφτασαν πολύ κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 52', όταν από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σρνα η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, και στο 55', όταν ο ίδιος παίκτης από πλεονεκτική θέση και με τον Μπαμπατσάν σχεδόν εξουδετερωμένο έστειλε την μπάλα άουτ.

Μάλιστα οι Κροάτες είχαν και δεύτερο δοκάρι στο 72', όταν από τη σέντρα του Μάντζουκιτς ο Πέρισιτς πήρε την κεφαλιά, η μπάλα όμως σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο δοκάρι σταμάτησε, μετά και από επέμβαση του Μπαμπατσάν, η κεφαλιά του Μπρόζοβιτς στο 79'.

Και κάπως έτσι, οι Κροάτες πήραν τη νίκη με το πολύ “φτωχό” (σε σχέση με την εικόνα του αγώνα) 1-0, που πάντως τους εξασφάλισε το πρώτο τους “τρίποντο” στη φετινή διοργάνωση.