Euro 2016: Απολογείτα η Ρωσία στην UEFA για τα επεισόδια

Είχε τιμωρηθεί με βαριά πρόστιμα για επεισοδιακή συμπεριφορά και ρατσιστικά συνθήματα οπαδών της στο Euro 2012

Αντιμέτωπη με κίνδυνο τιμωρίας είναι η Ρωσία. Η UEFA κάλεσε σε απολογία την ομοσπονδία της χώρας θεωρώντας πως οι οπαδοί της είναι υπεύθυνοι για τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στο «Βελοντρόμ» στη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα με την Αγγλία. Αντίθετα δεν έχει υπάρξει ανάλογη κλήση σε απολογία για την αγγλική ομοσπονδία, τουλάχιστον όχι ως τώρα. Η UEFA θεωρεί υπεύθυνες τις ομοσπονδίες των χωρών για επεισόδια εντός γηπέδου ή στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου κι όχι μακριά από αυτά. 

Οι Ρώσοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τα επεισόδια, τη ρατσιστική συμπεριφορά και τη χρήση βεγγαλικών στον χθεσινό αγώνα. Η αρμόδια επιτροπή της UEFA θα εξετάσει την υπόθεση την Τρίτη, πριν τον αγώνα με τη Σλοβακία που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη. 

Η Ρωσία είχε τιμωρηθεί με βαριά πρόστιμα για επεισοδιακή συμπεριφορά και ρατσιστικά συνθήματα οπαδών της στο Euro 2012, ενώ της επιβλήθηκες και ποινή τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών με ανασταλτικό χαρακτήρα. Αρχικά η UEFA είχε απειλήσει τους Ρώσους με αφαίρεση έξι βαθμών από τα προκριματικά του Euro 2016, ωστόσο τελικά αυτό δεν εφαρμόστηκε ποτέ και απλώς η ομοσπονδία της χώρας κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 120.000 ευρώ. 

Πιθανή ποινή αφαίρεσης βαθμών ή τιμωρίας έδρας θα εφαρμοστεί για τα προκριματικά του Euro 2020 και όχι για την αμέσως προσεχή διοργάνωση, που ούτως ή άλλως είναι το Μουντιάλ του 2018 το οποίο θα φιλοξενήσει η Ρωσία.

πηγή: sport-fm.gr