Μανωλάς: Μόνο για τον Ολυμπιακό θα γύριζα στην Ελλάδα

"Δεν ασχολούμαι με τα μεταγραφικά", δηλώνει ο παίκτης της Ρόμα για τα σενάρια που τον στέλνουν σε Μάντσεστερ ή Τσέλσι

Στον Ολυμπιακό χρωστάει πολλά από όσα έχει πετύχει μέχρι σήμερα στην καριέρα του ο Κώστας Μανωλάς, ο οποίος δήλωσε πως θα επέστρεφε να αγωνιστεί στην Ελλάδα μόνο για λογαριασμό των Πειραιωτών. 

Από εκεί και πέρα, ο διεθνής στόπερ της Ρόμα μίλησε για το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων (όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι) για την απόκτησή του, την Εθνική Ελλάδας επί Κλαούντιο Ρανιέρι και τη σχέση του με τον αρχηγό των «τζιαλορόσι», Φραντσέσκο Τότι. 

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός στην εφημερίδα «Live Sport» 

Για το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων για την απόκτησή του: «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχω τρία χρόνια συμβόλαιο ακόμα και όλα εξαρτώνται από τη Ρόμα. Έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Από εκεί και πέρα ακούγονται πολλά, αλλά με αυτά τα θέματα ασχολείται ο εκπρόσωπός μου. Δεν ασχολούμαι με τα μεταγραφικά». 

Για το διάστημα που ήθελε να φύγει από τον Ολυμπιακό: «Στην αρχή όταν ήμουν στον Ολυμπιακό υπήρξε ένα διάστημα που δεν αισθανόμουν καλά με κάποια πράγματα και ήθελα να φύγω. Εκείνος που με κράτησε ήταν ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης. Έμεινα χάρη σε εκείνον και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε». 

Για την ομάδα που θα επέλεγε στην περίπτωση που θα επέστρεφε στην Ελλάδα: «Θα επέστρεφα μόνο για τον Ολυμπιακό. Μου αρέσει πιο πολύ... Το σημαντικότερο βήμα στην καριέρα μου ήταν όταν πήγα στον Ολυμπιακό. Αν είμαι εδώ τώρα, το χρωστάω στον Ολυμπιακό». 

Για την Εθνική Ελλάδας και την πορεία του Κλαούντιο Ρανιέρι: «Θέλω να του δώσω συγχαρητήρια γιατί αυτό που κατάφερε με τη Λέστερ είναι ένας άθλος. Τώρα, σε ό,τι αφορά την Εθνική, δεν μπορείς να τον κρίνεις. Είναι διαφορετικό να δουλεύεις με ένα προπονητή καθημερινά και άλλο μία φορά στο τόσο. Δεν τον βλέπαμε συχνά, δεν είχαμε καθημερινή τριβή. Δεν θέλω να επεκταθώ πολύ. Το μόνο που θα πω για ό,τι συνέβη είναι πως πιο πολύ φταίνε οι παίκτες και η διοίκηση». 

Για τη σχέση του με τον μεγάλο αρχηγό της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι: «Είναι πάρα πολύ καλός χαρακτήρας και άνθρωπος. Ένας πραγματικός ηγέτης κι ένας πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής. Έχει τεράστια ποιότητα, είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα, είναι ένας πλήρης παίκτης και ένα πολύ καλό παράδειγμα για να ακολουθήσεις».