Παίκτης της χρονιάς ο Βάρντι σύμφωνα με τους αθλητικογράφους

Ο επιθετικός-αποκάλυψη της Λέστερ απέσπασε το 36% των ψήφων

Τον επιθετικό-αποκάλυψη της φετινής Premier League, τον Τζέιμς Βάρντι, επέλεξαν οι αθλητικογράφοι της Βρετανίας ως κορυφαίο ποδοσφαιριστή της χρονιάς.

Ο 29χρονος Βάρντι, που μέχρι πριν λίγα χρόνια αγωνιζόταν σε άσημες ομάδες της Βρευανίας, φέτος έκανε το μεγάλο “μπαμ” με τη Λέστερ, σκοράροντας 22 φορές και καταφέρνοντας να γίνει ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει γκολ σε 11 διαδοχικά παιχνίδια της Premier League.

“Η ιστορία του Τζέιμι Βάρντι σίγουρα ενέπνευσε τη φαντασία πολλών συγγραφέων”, δήλωσε στο Reuters ο πρόεδρος της βρετανικής ένωσης αθλητικογράφων Άντι Νταν. “Η βράβευσή του ως παίκτη της χρονιάς δεν αντανακλά απλά τη φανταστική χρονιά του, αλλά την αναγνώριση ενός αξιοσημείωτου ταξιδιού από το ερασιτεχνικό επίπεδο σε διεθνές επίπεδο”.

Ο Βάρντι απέσπασε το 36% των ψήφων και έγινε ο πρώτος Άγγλος που κατακτά το βραβείο από το 2011 και τον Σκοτ Πάρκερ, και ο πρώτος παίκτης της Λέστερ από το 1948 που το κατακτά.

Ο Βάρντι άφησε πίσω του δύο συμπαίκτες του στην απίθανη φοβερή Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι: τον Ριάντ Μαχρέζ και τον Ενγκολό Καντέ. Παράλληλα, ψήφους απέσπασαν και άλλοι παίκτες της Λέστερ, οι Ντάνι Ντρίνκγουοτερ, Κάσπερ Σμάιχελ, Γουες Μόργκαν και Ντάνι Σίμπσον.

“Είναι απόδειξη της εξαιρετικής τους ποιότητας το ότι τόσοι παίκτες της Λέστερ απέσπασαν ψήφους από τα μέλη μας”, είπε ο Νταν.