Νερό στο κρασί του ο Κοντονής για το κύπελλο

Δεν αποκλείεται η μεταστροφή

Διαλλακτικός στο θέμα της επανέναρξης του Κυπέλλου Ελλάδας εμφανίστηκε ο Σταύρος Κοντονής. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν ήταν απόλυτος και άφησε να εννοηθεί ότι υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα μπορούσε να επανεξεταστεί το θέμα. 

Παρόλο λοιπόν που ξεκαθάρισε ότι «κανείς δεν μπορεί να υπαγορεύσει πολιτικές στην κυβέρνηση για θέματα δημόσιας ασφάλειας» (αναφερόμενος στις πιέσεις των διεθνών ομοσπονδιών) προσέθεσε: 

«Αν όμως με ενέργειες σοβαρές διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια και ειρήνη, εμείς θα περιμένουμε και την απόφαση του ΣτΕ και τότε μπορούμε να ξαναδούμε το ζήτημα του Κυπέλλου. Αυτό το είπαμε και στις αντιπροσωπείες της FIFA και της UEFA». 

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Κοντονής επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει εκ νέου «αιχμές» για την ΕΠΟ και τις διεθνείς ομοσπονδίες λέγοντας: 

«Η κυβέρνηση θα σεβαστεί το αυτοδιοίκητο. Οι αθλητικές ομοσπονδίες πρέπει να καθορίζουν τα δικά τους τεκταινόμενα. Άλλο όμως το αυτοδιοίκητο και άλλο ένα καθεστώς ασυδοσίας. Έχουμε ζητήσει από την ΕΠΟ να προσαρμόσει το καταστατικό και τους κανονισμούς της στα διεθνή δεδομένα της FIFA και της UEFA. 

Επίσης από τις διεθνείς ομοσπονδίες ζητήσαμε να εποπτεύουν αυτό το έργο. Δυστυχώς, ούτε η ΕΠΟ κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση, ούτε οι διεθνείς ομοσπονδίες ενήργησαν».

πηγή: sport-fm.gr