Βάργκας σε Άντερλεχτ: Πώς θα νικήσετε τον Ολυμπιακό

Οδηγίες στην πρώην ομάδα του

Οδηγίες στην πρώην ομάδα του, την Άντερλεχτ, που σήμερα αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό έδωσε ο Ρόναλντ Βάργκας, ο οποίος αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο η ΑΕΚ κατάφερε να επικρατήσει των Πειραιωτών το περασμένο Σάββατο. 

Διαβάστε αποσπάσματα της συνέντευξης του Βενεζουελάνου μεσοεπιθετικό, που παραχώρησε στην «Derniere Heure» και αναδημοσιεύει η εφημερίδα «Goal» 

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Ήταν καυτό ματς. Είναι σαν το Σταντάρ-Άντερλεχτ. Παίξαμε με καρδιά και πάθος. Φοβερή ατμόσφαιρα και δύσκολος αγώνας. Ήταν κάτι μοναδικό. Είναι τιμή για μένα που βοήθησα. Πρέπει όμως να μιλάμε για συνολική προσπάθεια και όχι μόνο για μένα». 

Για το «στοπ» που έβαλαν στο αήττητο: «Ήταν ματς πιο σημαντικό για μας απ΄ ό,τι για αυτούς. Έπρεπε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε τα τέλεια θύματα για αυτούς, ενώ έπρεπε να νικήσουμε και για τη μάχη για τη δεύτερη θέση. Αυτοί οι τρεις βαθμοί ήταν σπουδαίοι». 

Για τη διαφορά των 16 βαθμών: «Δεν είναι τόσο φυσιολογικό. Παίζουμε καλά παρότι είμαστε μια νέα ομάδα που πρέπει να δημιουργείται μέσα στη συνέχεια των αγώνων. Φέτος δεν μπορούμε να βλέπουμε τις θέσεις μετά την πρώτη». 

Για τον λόγο που ο Ολυμπιακός είναι τόσο μπροστά: «Έκαναν εκπληκτικό πρώτο γύρο και δεν έχασαν την κορυφή από το πρώτο κιόλας ματς». 

Για το δυνατό σημείο του Ολυμπιακού: «Έχουν πολύ καλούς παίκτες, μεγάλα ονόματα. Ο τερματοφύλακάς τους, ο Ρομπέρτο, είναι δυνατός. Θα είναι σκληρό ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που παίζουν με τον ίδιο σχεδόν τρόπο». 

Για το τι πρέπει να κάνει η Άντερλεχτ: «Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι το ίδιο με το βελγικό. Εδώ ο Ολυμπιακός μπορεί εύκολα να διαλύσει ομάδες από την 6η-7η θέση και κάτω. Στο Βέλγιο υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Ήταν διαφορετικό το δικό μας ματς. Ντέρμπι με άλλα στοιχεία. Ο προπονητής μας είπε να τρέχουμε και να τους μπλοκάρουμε. Να μην τους αφήσουμε να παίξουν ποδόσφαιρο. Να μην μπορούν να αλλάξουν πάνω από τρεις πάσες. Είναι καλή κι έμπειρη ομάδα. Εμείς τα καταφέραμε. Για την Άντερλεχτ πάντως θα είναι δύσκολη η ρεβάνς. Έχουνε δυνατή έδρα». 

Για την μέχρι τώρα πορεία του στην ΑΕΚ: «Είμαι χαρούμενος που προσφέρω στην ομάδα. Έχουμε μια νέα ομάδα και πλάνο που μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε μεγάλα πράγματα. Ελπίζω να πάρουμε το Κύπελλο».