Στα ημιτελικά του Κυπέλλου με το… ελάχιστο 0-0 ο ΠΑΟΚ

Ο στόχος επετεύχθη. Ο ΠΑΟΚ έστω και αν αγχώθηκε, έστω και εάν δεν έπαιξε για ακόμη ένα παιχνίδι, θα συναντήσει τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Ατρόμητο στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, χάρις στο 1-1 του πρώτου ματς και το εκτός έδρας γκολ, αφού αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με τον Πανιώνιο. Μοιραίος ο Μασούρας για τους Νεοσμυρνιώτες που σπατάλησε δύο μεγάλες ευκαιρίες, ενώ και ο Ανσαριφάρντ είχε τη δικιά του στιγμή να σκοράρει. Ξύπνησε στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ, που είδε τον Διούδη να σταματάει τις προσπάθειες των παικτών του, όσες φορές βρήκαν εστία. 

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ έχοντας ένα μικρό πλεονέκτημα από το 1-1 του πρώτου ματς, μπήκε πιο… χαλαρός στο πρώτο μέρος. Είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο 20λεπτο αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Διούδη, αφού το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Πανιωνίου με τους Κόρμπο-Ρισβάνη, σταματούσε κάθε υποψία. 

Ωστόσο, σε διάστημα επτά λεπτών ο Πανιώνιος δημιούργησε δύο ευκαιρίες. Συγκεκριμένα, στο 21’, ο Μπακασέτας σούταρε από μακρινή απόσταση, αναγκάζοντας τον Βελλίδη να διώξει σε κόρνερ και στο 28’, ο Ανσαριφάρντ με τρομερή κάθετη έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Μασούρα, με τον τελευταίο να επιλέγει να πλασάρει με το εξωτερικό και να κάνει κακό τελείωμα, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στα εναπομείναντα λεπτά, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να απειλήσει έναν από τους δύο τερματοφύλακες και οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ. 

Πριν την έναρξη του ημιχρόνου, ο Ιγκόρ Τούντορ έκανε δύο αλλαγές, θέλοντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Ο Γκολάσα πέρασε στη θέση του Αθανασιάδη που ένιωσε ενοχλήσεις και ο Κάτσει σε αυτή του Τζιόλη. Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά ψάχνοντας το γκολ και είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να προηγηθεί και να βάλει τις βάσεις για να προκριθεί. Στο 47’ ξανά ο Μασούρας βρέθηκε απέναντι από τον Βελλίδη αλλά το πλασέ του από τα όρια της περιοχής, πήγε στο κέντρο, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Ένα λεπτό μετά, ο Ανσαριφάρντ πήρε την κόντρα από τον Βίτορ μέσα στην περιοχή και επέλεξε αντί να πασάρει στους αμαρκάριστους Μασούρα, Καραμάνο, να σουτάρει και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. 

Στο 50ο λεπτό, ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να απειλήσει, έχοντας την σπουδαιότερή του ευκαιρία στο ματς. Ο Κίτσιου σέντραρε από τα δεξιά, ο Πέλκας έπιασε ολομόναχος την κεφαλιά μέσα στην περιοχή αλλά σημάδεψε τον Διούδη, στέλνοντας τη μπάλα στην αγκαλιά του. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Μακ βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή Τζήλο να του δείχνει κίτρινη κάρτα για θέατρο. Απόφαση απόλυτα σωστή, καθώς το τάκλιν που επιχείρησε ο Κόρμπος δεν βρήκε τον Σλοβάκο επιθετικό του ΠΑΟΚ. 

Οι γηπεδούχοι έφθασαν κοντά στο γκολ σε ένα δίλεπτο ξέσπασμα αλλά τόσο στο 76’ ο Μακ, όσο και στο 77’ ο Κάτσε δεν μπόρεσαν να νικήσουν με τα σουτ τους τον Διούδη. Ένα λεπτό μετά, ο Μπακασέτας δοκίμασε τα πόδια του έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βελλίδη. Στα εναπομείναντα λεπτά, κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες και τα σκληρά μαρκαρίσματα, κυρίως από πλευράς των παικτών του Πανιωνίου. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Τζήλου βρήκε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να πανηγυρίζουν την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος και τους οπαδούς να ζητούν την κατάκτηση του τροπαίου από την αγαπημένη του ομάδα.

Πηγή: sport-fm.gr