Να συνεχίσει ασταμάτητος το σερί ο Ολυμπίακός

Η εκκίνηση του Ολυμπιακού στο Top 16 είναι εντυπωσιακή κι άκρως… πειστική για τη δυνατότητά του να φτάσει αρχικά στα προημιτελικά και στη συνέχεια στο Final Four. Σε ένα πρωτάθλημα 14 αγωνιστικών, ωστόσο, ζητούμενο είναι η διάρκεια και οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να αποδείξουν πως είναι συνεπείς κάνοντας απόψε (21:45, Novasports 2, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) το 3/3 κόντρα στην Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ. 

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν υπολογίζει μόνο στον Ματ Λοτζέσκι και θα στηριχτεί στην πετυχημένη συνταγή της σκληροτράχηλης άμυνας που τροφοδοτεί και την επίθεση. Το έργο των Πειραιωτών ίσως είναι δυσκολότερο από όσο φαίνεται, καθώς οι πρωταθλητές Γερμανίας δεν είναι εύκολη λεία. Με εξαίρεση τον αγώνα με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ (85-65) έχουν αποδειχτεί σκληρό καρύδι για κάθε μεγάλο αντίπαλο χάνοντας μετά βίας εκτός έδρας από ΤΣΣΚΑ (83-77), Μάλαγα (76-71) και Ρεάλ (82-79), ενώ νίκησαν άνετα Νταρουσάφακα και Σάσαρι. 

Ο προ τριετίας ομοσπονδιακός τεχνικός Αντρέα Τρινκιέρι έχει φτιάξει μια συμπαγή ομάδα με τον πολύπειρο Νίκο Ζήση σε ρόλο μαέστρου, τους Μπραντ Γουοναμέικερ και Ντάριους Μίλερ να προσφέρουν επιθετικές λύσεις, τον εξαιρετικό σουτέρ Γιάνις Στρέλνιεκς, τον αναβαθμισμένο Νικολό Μέλι και κάποιους αξιόπιστους Γερμανούς (Τάις, Στάιγκερ, Ιντμπίχι). 

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας την περίοδο 2010/11, με την έδρα να «μιλά», καθώς η Μπάμπεργκ του… Κάιλ Χάινς είχε επικρατήσει 73-61 στη Γερμανία και ο Ολυμπιακός είχε απαντήσει με 86-69 στο ΣΕΦ. 

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Ζοζέφ Μπισάνγκ (Γαλλία) και Ερσάν Καρτάλ (Τουρκία). 

πηγή: sport-fm.gr