Πέρασε από τη Μυτιλήνη ο ΠΑΟΚ με σούπερ Αθανασιάδη

Με την «σφραγίδα» του Στέφανου Αθανασιάδη επέστρεψε στις νίκες ο ΠΑΟΚ. Μετά από τρεις σερί αποτυχημένες προσπάθειες, ο «δικέφαλος του Βορρά» χάρη σε δύο γκολ του αρχηγού του έφυγε με τη νίκη από την Λέσβο και την έδρα της μαχητικότατης Καλλονής, 3-1. 

Μοιρασμένο το πρώτο ημίχρονο. Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν δυνατά, πρέσαραν και βρήκαν νωρίς-νωρίς δίχτυα με τον Αθανασιάδη μόλις στο 7ο λεπτό. Από το 30’ κι έπειτα, πήρε τα ηνία η ομάδα της Λέσβου, που βρήκε απάντηση σε καθοριστικό σημείο (41’), χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μανούσου, έπειτα από παράβαση (σωστή) του Σκόνδρα. 

Η προβληματική εικόνα συνεχίστηκε για τον «δικέφαλο του Βορρά» και στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Η είσοδος των Μυστακίδη και Γκολάσα βοήθησε την ομάδα του Τούντορ, που πήρε ανάσες στην άμυνα και χάρη στην ατομική ενέργεια του Μακ έφτασε και στο δεύτερο γκολ, ξανά με τον Κλάους (76’). Η χαριστική βολή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 90’ από τον Μυστακίδη. Με δέκα ολοκλήρωσε το ματς η Καλλονή, λόγω αποβολής του Κεϊτά στις καθυστερήσεις. 

Το ματς: 

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το ματς για τον ΠΑΟΚ στην Λέσβο. Το πρέσινγκ και από τις δύο πλευρές «άνοιξε» τις άμυνες, ευνοώντας του φιλοξενούμενους που βρήκαν δίχτυα με τον Αθανασιάδη (7’) έπειτα από ασίστ του Ροντρίγκες. Με το προβάδισμα στην… τσέπη από νωρίς, οι παίκτες του Τούντορ έδειχναν λυμένοι και κρατούσαν σε εγρήγορση τον Δαύκου και τους συμπαίκτες του. 

Ενώ το ματς έδειχνε κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του «δικέφαλου του Βορρά», η κίνηση του Θεοδωρίδη, που ανέβασε τις γραμμές της ομάδας του άλλαξε τα δεδομένα. Οι γηπεδούχοι μετέφεραν το παιχνίδι στην αντίπαλη περιοχή, βγάζοντας πολλές τελικές. Μια-δυο-τρεις και το λάθος έγινε με τον Σκόνδρα να ανατρέπει τον Μπαργκάν στην περιοχή και τον Μανούσο να νικάει τον Γλύκο από την «άσπρη βούλα», με τις δύο ομάδες να μπαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια (1-1). 

Το ίδιο ζωηρή μπήκε η Καλλονή και στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Με ατομικές ενέργειες και σουτ, κυρίως έξω από την περιοχή, οι γηπεδούχοι ζόρισαν αρκετά τον ΠΑΟΚ, που δεν κυκλοφορούσε με τίποτα την μπάλα και θα μπορούσε να είχε βρεθεί και πίσω στο σκορ. Η είσοδος των Μυστακίδη-Γκολάσα στο ματς, φρέσκαραν την ομάδα του Τούντορ που πήρε ανάσες και βγήκε μετά από ώρα από το δικό της μισό. 

Ο Κροάτης τεχνικός έριξε το βάρος στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης και ο Μακ τον έβγαλε «ασπροπρόσωπο», καθώς με ατομική ενέργεια στο 76ο λεπτό σέρβιρε στον Αθανασιάδη το 2-1. Από εκεί και πέρα έγιναν όλα εύκολα για τους Θεσσαλονικείς. Η ομάδα του Θεοδωρίδη ξέμεινε από δυνάμεις κι από κουράγιο, ενώ ο «δικέφαλος» κράτησε –σωστά- ψηλά τις γραμμές του. Το τρίποντο «σφραγίστηκε» στο τέλος με τον Μυστακίδη (90’) να κάνει το 3-1, ενώ η Καλλονή έμεινε με δέκα λίγο πριν την… εκπνοή, λόγω αποβολής του Κεϊτά.

Πηγή: sport-fm.gr