Η ΑΕΚ πιο κοντά από ποτέ στην Αγία Σοφία

Ακούγεται (ή μάλλον διαβάζεται) κουραστικό ή τετριμμένο. Αυτή τη φορά όμως η ΑΕΚ είναι πραγματικά πιο κοντά από ποτέ στην υλοποίηση του ονείρου της «Αγιά-Σοφιάς».

Την ίδια μέρα κιόλας που ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η «Ένωση» δρομολόγησε τις εξελίξεις ώστε να μη χαθεί ούτε μέρα επιπλέον.

Μετά τη συνάντηση λοιπόν εκπροσώπων της εταιρίας «Dimand» με κλιμάκιο του ΥΠΑΠΕΝ, στην οποία συζητήθηκαν τεχνικά θέματα, η υπόθεση περνάει στο επόμενο (και τελικό) στάδιο.

Έτσι, το αμέσως προσεχές διάστημα θα γίνει η αξιολόγηση των γνωμοδοτήσεων, που όλες (πλην του Δήμου) ήταν θετικές, σε μια διαδικασία που δεν μπορεί να υπερβεί τις 20-25 εργάσιμες ημέρες. Και κατόπιν ο φάκελος θα παραδοθεί για υπογραφή στον Πάνο Σκουρλέτη, με όριο και γι’ αυτό το τελευταίο βήμα τις 20 εργάσιμες ημέρες.

Συμπερασματικά λοιπόν, ακόμα κι αν επιβεβαιωθεί εκ νέου ότι η χώρα μας είναι ασυναγώνιστη στη γραφειοκρατία, το ανώτερο που μπορεί να κρατήσει όλη η διαδικασία είναι δυο μήνες.

Ωστόσο στην ΑΕΚ θεωρούν ότι ο Υπουργός δεν θ’ ακολουθήσει το παράδειγμα του προκατόχου του, Παναγιώτη Λαφαζάνη (που είχε καθυστερήσει αναίτια το θέμα) και μέχρι τις γιορτές θα έχει βάλει την πολυπόθητη υπογραφή. Κάτι που θα σημάνει την παράδοση του φακέλου στην Πολεοδομική Υπηρεσία και την έκδοση της οικοδομικής άδειας πριν από την άνοιξη.

Πηγή: sport-fm.gr