Η… αφηνιασμένη Μπάγερν “καθάρισε” σε 20 λεπτά τον Ολυμπιακό

Από τα... αποδυτήρια έχασε ο Ολυμπιακός στο Μόναχο. Η φορμαρισμένη Μπάγερν συνέτριψε τους “ερυθρόλευκους” με 4-0 στην Allianz Arena, “καθαρίζοντας” το παιχνίδι ήδη από το πρώτο εικοσάλεπτο και στερώντας στην ελληνική ομάδα τη δυνατότητα να πανηγυρίσει από σήμερα την πρόκρισή της στους 16 του Champions League.

Η Μπάγερν έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της, πετυχαίνοντας τρία γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο: ο Κόστα στο 8' με σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από απόκρουση του Ρομπέρτο, άνοιξε το σκορ, ο Λεβαντόφσκι στο 16' διπλασίασε τα τέρματα των Βαυαρών, ενώ στο 20' ο Μίλερ πέτυχε το 3-0, μετά από κεφαλιά-ασίστ του Ρόμπεν.

Από την αρχή του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός προσπαθούσε απλώς να... επιβιώσει απέναντι στην “αφηνιασμένη” Μπάγερν, υστερώντας στην κατοχή της μπάλας, χωρίς να μπορεί να απειλήσει την εστία του Νόιερ, ενώ οι Βαυαροί δημιουργούσαν συνεχώς φάσεις μπροστά στα καρέ του Ολυμπιακού.

Η μόνη στιγμή όπου οι Πειραιώτες θύμισαν τον καλό φετινό τους εαυτό ήταν στο 53', όταν ο Ιντέγε έφυγε στην πλάτη της γερμανικής άμυνας και ο Μπαντστούμπερ τον σταμάτησε αντικανονικά έξω από την περιοχή ενώ ήταν σε προφανή θέση για γκολ, με αποτέλεσμα να αντικρύσει την κόκκινη κάρτα.

Όμως ούτε το αριθμητικό πλεονέκτημα στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τις ισορροπίες. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, και στο69' η Μπάγερν πέτυχε και τέταρτο γκολ, με σκόρερ τον Κόμαν με κεφαλιά.

Το 4-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με την Μπάγερν να πανηγυρίζει την πρωτιά στον όμιλο, ενώ τον Ολυμπιακό να έχει ένα μεγάλο ματς μπροστά του, που θα κρίνει το ευρωπαϊκό του μέλλον. Κι αυτό γιατί στο άλλο παιχνίδι της ημέρας η Άρσεναλ επικράτησε με 3-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, κι έτσι στην τελευταία αγωνιστική θα πρέπει ο Ολυμπιακός, αν θέλει να περάσει στους 16 του Champions League, να μην ηττηθεί στο Καραϊσκάκη από την Άρσεναλ, ή αν ηττηθεί, να ηττηθεί με 0-1 ή 1-2. Σε αντίθετη περίπτωση, θα “πέσει” στο Europa League.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

--5ος ΟΜΙΛΟΣ--

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Λεβερκούζεν 1-1

Μπαρτσελόνα - Ρόμα 6-1

--6ος ΟΜΙΛΟΣ--

Αρσεναλ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-0

Μπάγερν - Ολυμπιακός 4-0

--7ος ΟΜΙΛΟΣ--

Πόρτο - Ντιναμό Κιέβου 0-2

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Τσέλσι 0-4

--8ος ΟΜΙΛΟΣ--

Ζενίτ Αγ. Πετρ. - Βαλένθια 2-0

Λιόν - Γάνδη 1-2