10 στα 10 με… σβηστές μηχανές για τον Ολυμπιακό

Δε χρειάστηκε να… κουραστεί πολύ ο Ολυμπιακξός για να κάμψει την αντίσταση του Ηρακλή μέσα στο Καραϊσκάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν το 10 στα 10 στη Superleague, επικρατώντας με 2-0 του Γηραιού και πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στο ιστορικό ρεκόρ του Ολυμπιακού του Μπούκοβι, που είχε ξεκινήσει το 1966-67 το πρωτάθλημα με 11 νίκες.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, χωρίς πάντως να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης, και προηγήθηκαν στο 20ό λεπτό, όταν ο Μιλιβόγεβιτς με σουτ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Χουάντερσον.

Παρά το γκολ, οι φιλοξενούμενοι δεν ανέβασαν στροφές, και οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στο γκολ στο 35’ με τον Ιντέγε να μην ευστοχεί από το ύψος της μικρής περιοχής.

Όμως αυτό που δεν κατάφερε στο 35’ ο Ιντέγε το πέτυχε στο 61’, όταν μετά από σέντρα του Μαζουακού έπιασε την κεφαλιά, που ο Χουάντερσον δεν κατάφερε να απομακρύνει, διπλασιάζοντας τα τέρματα του Ολυμπιακού.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά το δεύτερο γκολ, με τον Ολυμπιακό να παίρνει το 2-0 χωρίς να απειληθεί και να πηγαίνει στην επόμενη αγωνιστική στη Λεωφόρο για το ντέρμπι των «αιωνίων» με τον Παναθηναϊκό, με στόχο τη νίκη όχι μόνο για λόγους αγωνιστικούς και γοήτρου, αλλά και για να ισοφαρίσει το ιστορικό ρεκόρ του Μπούκοβι.