Άλλη κλάση ο Πάρντο, έλαμψε στο 1-0 επί της Σίβασπορ

Στα προηγούμενα φιλικά του ματς και ειδικά κόντρα στη Φέγενορντ ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός για ένα ημίχρονο. Στο σημερινό ματς κόντρα στη Σίβασπορ μπορεί να μην ισοπέδωσε τον αντίπαλό του, αλλά δείχνει να κερδίζει έναν πολύ σημαντικό παίκτη, τον Φελίπε Πάρντο. Ο Κολομβιανός αγωνίστηκε στο β' ημίχρονο, ανέβασε ταχύτητα και ποιότητα την ομάδα του Μάρκο Σίλβα, σκόραρε σε ακόμα ένα ματς, δείχνοντας ότι πρόκειται για παίκτη... άλλης κλάσης. 

Το ματς 

Στοιχεία που έδειξε και στο προηγούμενο φιλικό κόντρα στη Φέγενορντ παρουσίασε και σε αυτό κόντρα στη Ρίζεσπορ ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου, με την πίεση των επιθετικών από την πρώτη πάσα του αντιπάλου να είναι πλέον χαρακτηριστικό της αγωνιστικής ταυτότητας που θέλει να προσδώσει στους «ερυθρόλευκους» ο Μάρκο Σίλβα. 

Χάρη στην πίεση που άσκησαν Φινμπόγκασον, Φουστέρ, Ντουρμάζ και Ντοσεβί, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κλέψει αρκετές φορές την μπάλα και να δημιουργήσει φάσεις για γκολ, αλλά η απροσεξία στην τελική προσπάθεια και ο Σέτκους κράτησε τους νταμπλούχους Ελλάδας στο μηδέν. Τις εντυπώσεις «έκλεψε» ο Τζίμι Ντουρμάζ που αγωνιζόμενος ως αριστερός εξτρέμ αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα της Σίβασπορ ενώ έδειξε μεγάλη όρεξη και στον τομέα του πρέσινγκ. 

Ο Φινμπόγκασον που έκανε την πρώτη του εμφάνιση έδειξε να ψάχνεται ακόμα με τους συμπαίκτες του, αλλά τα φυσικά του προσόντα και η ικανότητά του να τελειώνει τις φάσεις με τη μία, άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον. 

Στο β’ μέρος ο Μάρκο Σίλβα μέσω των πολλών αλλαγών που πραγματοποίησε, εκτός από το ότι ήθελε να μοιράσει τον χρόνο, δοκίμασε πράγματα στη μεσοεπιθετική του γραμμή πίσω από τον Φινμπόγκασον που αντικαταστάθηκε στο 71’. Χάρα, Ντοσεβί και Πάρντο προτιμήθηκαν αρχικά ενώ στην πορεία του ματς χρησιμοποιήθηκε και ο Πουλίδο σε πιο περιφερειακό ρόλο. 

Αυτός που εντυπωσίασε και σε αυτό το φιλικό ήταν ο Πάρντο που αποδεικνύει εκτός από τη δημιουργική του ικανότητα και την εκτελεστική του δεινότητα, καθώς σκόραρε σε ακόμα ένα ματς με ένα πολύ ωραίο αριστερό πλασέ, μετά από έξοχη αντεπίθεση και ασίστ του Μπουχαλάκη. 

Θετικό πρόσημο στην παρουσία του μπορεί να πιστωθεί και στον Μαζουακού που ειδικά στο α’ ημίχρονο που είχε καίριες αμυντικές τοποθετήσεις, αλλά και στον Ντοσεβί που έδειξε ότι μπορεί να δώσει και φέτος λύσεις σε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις: 

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης (46’ Καπίνο), Σαλίνο (46’ Ομάρ), Αυλωνίτης, Σιόβας (46’ Βούρος), Μαζουακού (87’ Σάλιακας), Ζντιέλαρ (46’ Μπουχαλάκης), Κασάμι (46’ Μιλιβόγεβιτς), Φουστέρ (46’ Πάρντο), Ντοσεβί (63’ Πουλίδο), Ντουρμάζ (46’ Χάρα), Φινμπόγκασον (71’ Γιαννιώτας). 

Σίβασπορ: Σέτκους, Σισίνιο, Ιμπραΐμ, Ουμίτ, Κας, Κότσακ, Χακάν, Μπουράν, Ταουΐλ, Ατίφ, Καραντενίζ.

Πηγή: sport-fm.gr