Σάρωσε την ΑΙΚ ο Ατρόμητος, νίκη με παίκτη λιγότερο για τον ΠΑΟΚ

Σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στα πλέι-οφ του Europa League απέκτησαν Ατρόμητος και ΠΑΟΚ κόντρα σε ΑΙΚ Στοκχόλμης και Σπαρτάκ Τρνάβα αντίστοιχα, με τους Περιστεριώτες να παίρνουν μεγάλη νίκη μέσα στη Σουηδία με 3-1, ενώ τον ΠΑΟΚ να επικρατεί της σλοβάκικης ομάδας με 1-0 στην Τούμπα, παίζοντας με δέκα παίκτες από το 2ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Ατρόμητος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση μέσα στη Στοκχόλμη, πετυχαίνοντας τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο πρώτο 15λεπτο του αγώνα, με πρωταγωνιστή τον Μαρσελίνιο, ο οποίος στο 3ο μόλις λεπτό “σέρβιρε” το γκολ στον Ναπολεόνι, ενώ στο 15' με εξαιρετική ατομική ενέργεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας προβάδισμα 2-0 στην ομάδα του Περιστερίου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΙΚ πίεσε, και στο 48' η σουηδική ομάδα κέρδισε πέναλτι, όμως ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε την εκτέλεση του Πέιβι. Όμως στο 69' οι Σουηδοί κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι, σε χέρι του Κιβρακίδη μέσα στην περιοχή, και αυτή τη φορά ο Γκοϊτόμ, που είχε περάσει ως αλλαγή δέκα λεπτά νωρίτερα, δεν αστόχησε από τη λευκή βούλα, μειώνοντας σε 1-2.

Όμως ο Ατρόμητος δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη: στο 79' ο δαιμόνιος Μαρσελίνιο ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Σούντμπεργκ και κέρδισε το πέναλτι, αλλά και την αποβολή του Σουηδού παίκτη, ενώ ο Ούμπιντες εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το τελικό 3-1, που βάζει τους Περιστεριώτες με το ένα πόδι στα πλέι-οφ του Europa League.

Αντίθετα με το ματς της Στοκχόλμης, στην Τούμπα το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν εφιαλτικό για τον ΠΑΟΚ: Μόλις μετά από 80 δευτερόλεπτα αγώνα, ο Βίτορ έκανε λάθος κοντρόλ και έχασε την μπάλα από τον Μίκοβιτς, ενώ κατόπιν τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να τον αποβάλλει με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Το έργο των Θεσσαλονικέων έγινε πιο δύσκολο λόγω του αριθμητικού τους μειονεκτήματος, όμως οι Σλοβάκοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Όλσεν, ενώ όσο περνούσε η ώρα οι Θεσσαλονικείς ανέβαζαν την απόδοσή τους, και τελικά στο 82' ήρθε το γκολ με τον Λούκας, μετά από ωραία πάσα του Μυστακίδη, το οποίο έδωσε τη νίκη με 1-0 στον ΠΑΟΚ και το προβάδισμα για την πρόκριση εν όψει του επαναληπτικού της Σλοβακίας.