Η ΑΙΚ Στοκχόλμης στο δρόμο του Ατρομήτου

Η ΑΙΚ Στοκχόλμης θα είναι η αντίπαλος του Ατρομήτου στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, μετά και τη σημερινή δεύτερη νίκη της επί της Σιράκ Γκιουμρί από την Αρμενία.

Η σουηδική ομάδα επικράτησε της Σιράκ μέσα στην Αρμενία με το ίδιο σκορ που είχε κερδίσει το πρώτο ματς, 2-0, και εξασφάλισε την πρόκρισή της στον τρίτο προκριματικό γύρο, όπου και θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Περιστερίου. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στη Σουηδία στις 30 Ιουλίου, ενώ ο επαναληπτικός στο Περιστέρι στις 6 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο η ΑΙΚ είχε αποκλείσει εύκολα τη φινλανδική Βάασα (4-0, 2-2).

Πέρυσι η σουηδική ομάδα είχε φτάσει μέχρι τη φάση των ομίλων του Europa League, κάνοντας την έκπληξη στα πλέι-οφ, καθώς είχε πετάξει εκτός ομίλων την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που η ΑΙΚ Στοκχόλμης βρίσκεται στο δρόμο ελληνικής ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η μοναδική μέχρι σήμερα φορά που είχε συμβεί αυτό ήταν το 1999, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, όταν η σουηδική ομάδα είχε αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, την οποία είχε αποκλείσει χωρίς να δεχτεί τέρμα (1-0, 0-0), παίρνοντας τη μοναδική πρόκριση στην ιστορία της στους ομίλους της διοργάνωσης.