Φιλική ήττα για τον Παναθηναϊκό από την Κλαμπ Μπριζ

Κόντρα σε ένα «δυνατό» και πιο έτοιμο αντίπαλο, ο Παναθηναϊκός έμεινε μακριά απ’ τον καλό του εαυτό. 

Επηρεασμένοι και απ’ τις σκληρές προπονήσεις, οι πράσινοι γνώρισαν την ήττα με σκορ 2-1 απ’ την Κλαμπ Μπριζ, ομάδα που πιθανώς να βρεθεί στο δρόμο τους στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. 

Ο Καρέλης άνοιξε το σκορ (με γκολάρα), αλλά οι Ντιαμπί (με το χέρι) και Ντεφό έφεραν τα πάνω-κάτω. Πολλά προβλήματα και κενά στην άμυνα, με τον Κοτσόλη να σώζει σε πολλές περιπτώσεις, «θέμα» και στη δημιουργία φάσεων, όπου ουσιαστικά μετά το 30’ δεν υπήρχε ρυθμός για την ελληνική ομάδα και δεν απείλησε. 

Δεν αγωνίστηκαν οι Εσιέν, Βέμερ, Νάνο, Στιλ και Κλωναρίδης. 

Το ματς

Αν εξαιρέσεις τον Καλτσά, οι άλλοι δέκα βασικοί… γνωρίζονταν. Έστω κι αν ο Παναθηναϊκός δεν έβγαζε φάσεις, κρατούσε την μπάλα, προσπαθούσε να την κυκλοφορήσει, αλλά έκανε μπαμ πως είχε «θέμα» στη δημιουργία. Εξ’ ου και οι Καλτσάς-Καρέλης άλλαξαν γρήγορα πλευρές στην επίθεση. Το υψηλό πρέσινγκ δημιουργούσε προβλήματα στην Κλαμπ Μπριζ, αλλά μετά το δεκάλεπτο, οι Βέλγοι άρχισαν να «πυροβολούν» την πράσινη εστία. 

Η άμυνα του τριφυλλιού ήταν… σχεδόν απούσα, με πολλά κενά και η αντίπαλός του θέλησε να το εκμεταλλευτεί. Δεν τα κατάφερε όμως γιατί ο Κοτσόλης ήταν «κέρβερος» κάτω απ’ την εστία και με εντυπωσιακό τρόπο είπε δύο φορές «όχι» σε προσπάθειες του Ισκέρντο (σουτ από κοντά). Και δίχως οι παίκτες του Αναστασίου να ‘χουν κάνει ευκαιρία, άνοιξαν το σκορ. Μετά από «όμορφη» συνεργασία και μπαλιά του Ζέκα, ο Καρέλης στόπαρε εντυπωσιακά, «άδειασε» τον αντίπαλό του και εκτέλεσε εξίσου άψογα για το 1-0 στο 21’. 

Δεν το χάρηκε για πολύ, όμως, η ελληνική ομάδα. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση -μετά από νέο κενό στην άμυνα- απ’ τον Ντιαμπί με… περιπετειώδη τρόπο (ίσως να βρήκε και στο χέρι του η μπάλα). Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να ‘χει χάσει εντελώς το μυαλό του. Είχε κάτσει και επιθετικά, όπου μέχρι πρότινος έδειχνε μια… διάθεση και Ατζαγκούν, Πέτριτς δεν μπορούσαν να οργανώσουν. Και αν δεν ήταν ο Κοτσόλης να επέμβει με διπλή απόκρουση σε σουτ του Ισκέρντο και κεφαλιά του Ντιαμπί, τότε οι πράσινοι θα ‘χαν πληρώσει ακόμα περισσότερο την… τρύπα στην άμυνα. 

Ο Αναστασίου προέβη σε πολλές αλλαγές, αλλά και πάλι η εικόνα της ομάδας του δεν άλλαξε. Και σε ακόμα μια περίπτωση όπου η αμυντική διάταξη «εκτέθηκε», ο Ντεφό δεν συγχώρησε την ασθενή απόκρουση του Τριανταφυλλόπουλου κι έγραψε το 2-1 για την ομάδα του. Η εικόνα του τριφυλλιού δεν βελτιωνόταν, με τους παίκτες του να δείχνουν βαρείς και να μην μπορούν να φτιάξουν καν φάσεις κόντρα στους «ορεξάτους» και πιο… αέρινους Βέλγους. 

Νίνης και Λουντ έδειχναν μια μεγαλύτερη συγκέντρωση σε σχέση με τους υπόλοιπους, αλλά όχι κάποια… αξιοπρόσεκτη διαφορά. Θέλησαν να δημιουργήσουν κάποια ρήγματα, αλλά την ίδια στιγμή η εικόνα πίσω προκαλούσε έντονο προβληματισμό. Κι αν οι Ντε Σούτερ, Ντεφό ήταν πιο εύστοχοι -σε καλές στιγμές τους- τότε πιθανώς η Κλαμπ Μπριζ να ‘χει ανακτήσει μεγαλύτερο… αέρα στο σκορ. Το ματς έκλεισε με εκατέρωθεν φάση. Απ’ τη μία ο Ντε Σούτερ δεν εκμεταλλεύτηκε την τρύπα στην καρδιά της άμυνας (σημαδεύοντας απελπιστικά άουτ) και απ’ την άλλη ο Μπεργκ έγινε για πρώτη φορά επικίνδυνος, μην βρίσκοντας όμως στόχο. 

Πηγή: sport-fm.gr