Τίποτα δεν τον σταματά: Στον “θρόνο” της FIFA ξανά ο Μπλάτερ

Πρόεδρος της FIFA επανεξελέγη κατά τη σημερινή ψηφοφορία ο Ζεπ Μπλάτερ, εξασφαλίζοντας την πέμπτη διαδοχική θητεία του στον προεδρικό θώκο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, παρά το σκάνδαλο διαφθοράς που έχει ξεσπάσει στους κύκλους της FIFA τις τελευταίες μέρες.

Ο Μπλάτερ αναμενόταν να κερδίσει από την πρώτη ψηφοφορία, αποσπώντας τα δύο τρίτα των ψήφων, όμως αυτό δε συνέβη, καθώς ο Μπλάτερ συγκέντρωσε 133 ψήφους, έναντι 73 του Ιορδανού πρίγκιπα Αλί μπιν Αλ Χουσεΐν, που επιχείρησε να τον “εκθρονίσει”. Ωστόσο, ο Χουσεΐν αποσύρθηκε από τη συνέχεια της διαδικασίας, αναγνωρίζοντας την ήττα του.

Στην ομιλία του πριν από την ψηφοφορία, ο 79χρονος Ζεπ Μπλάτερ, μέλος της FIFA από το 1975 και πρόεδρός της από το 1998, υποστήριξε πως ο χρόνος που έχει περάσει στην παγκόσμια ομοσπονδία είναι... λίγος. “Τι είναι τελικά ο χρόνος;”, σχολίασε με φιλοσοφική διάθεση. “Όσο μεγαλώνει κανείς, τόσο πιο γρήγορα περνά ο χρόνος. Είμαι μαζί σας, και θα ήθελα να μείνω μαζί σας”, ανέφερε και καταχειροκροτήθηκε.

Από την πλευρά του, ο πρίγκηπας Αλί είχε ζητήσει μία πιο ανοιχτή, πιο δημοκρατική FIFA, αναφερόμενος στο σκάνδαλο διαφθοράς των τελευταίων ημερών, όμως οι πρέοδροι των διεθνών ομοσπονδιών προτίμησαν τον... παλιό Μπλάτερ.

Σχετικά Tags
FIFA