Η δυναστεία της Σεβίλλης καλά κρατεί: Κέρδισε (πάλι) το Europa League!

Μία πραγματική δυναστεία έχει χτίσει στο Europa League η Σεβίλλη, καθώς η ομάδα της Ανδαλουσίας επικράτησε στον τελικό της φετινής διοργάνωσης στη Βαρσοβία με 3-2 της ουκρανικής Ντνίπρο και έγινε η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις του τροπαίου (συμπεριλαμβανομένων των εποχών που ονομαζόταν Κύπελλο Εκθέσεων και Κύπελλο UEFA), φτάνοντας τις τέσσερις.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Σεβίλλη, που στο 7ο λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ, όταν μετά από υποδειγματική αντεπίθεση ο Κάλινιτς βρέθηκε αφύλακτος στην περιοχή και με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Όμως η Σεβίλλη δεν το έβαλε κάτω και με δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά βρέθηκε μπροστά στο σκορ: στο 28' ο Κριχόβιακ με σουτ από το ύψους του πέναλτι ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στο 31' ο Μπάκα βρέθηκε τετ α τετ με τον Μπόικο μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Ρέγες και δεν αστόχησε, κάνοντας το 2-1.

Οι Ουκρανοί κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-2, καθώς στο 44' ο Ροτάν με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κόκε, ο οποίος απλώς μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του για δεύτερη φορά.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να βγουν με αξιώσεις μπροστά στις αντίπαλες εστίες, όμως το γκολ για τη Σεβίλλη ήρθε από μία εντελώς ανύποπτη φάση: μια στραβοκλωτσιά του Ματέους, την οποία εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Βιτόλο, βγάζοντας τον Μπάκα μόνο του με τον Μπόικο, με τον Κολομβιανό να γράφει το τελικό 3-2 και να χαρίζει το τρόπαιο στην ομάδα του, το τέταρτο στην ιστορία της και δεύτερο συνεχόμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την κατάκτηση του τροπαίου, η Σεβίλλη εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στο Champions League της ερχόμενης χρονιάς.