Με τον… “χρυσοδάκτυλο” Αντονέλι συζητά ο ΠΑΟΚ

Την καλύτερη δυνατή επιλογή ψάχνει ο ΠΑΟΚ προκειμένου να καλύψει την «ορφανή» θέση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας και στα ονόματα που απασχολούν την ΠΑΕ προστέθηκε κι αυτό του Στέφανο Αντονέλι, με τον οποίο υπήρξε συνάντηση και βολιδοσκόπηση των προθέσεων και –παράλληλα- των απαιτήσεών του, όπως αποκαλύπτει το sport-fm.gr. 

Άλλωστε, ο 48χρονος Ιταλός μόνος… τυχαίος δεν είναι στην «πιάτσα» αφού έχει τη φήμη… «χρυσοδάκτυλου». Ισχυρό ατού σε σχέση με άλλους υποψήφιους είναι το δυνατό βιογραφικό του και η φήμη που τον συνοδεύει σχετικά με την ανάδειξη ταλέντων που στη συνέχεια μοσχοπουλιούνται και γεμίζουν τα ταμεία της ομάδας για λογαριασμό της οποίας κινείται. 

Μια από τις τελευταίες τέτοιες επιτυχίες του είναι κι ένας ποδοσφαιριστής που από το περασμένο χειμώνα βρίσκεται (και κάποιοι λένε πως παραμένει) στο μυαλό του προπονητή του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα. Πρόκειται για τον Πορτογάλο Νέτο, τον οποίο ανακάλυψε στη Νασιονάλ την περίοδο που ο ίδιος ο Αντονέλι κατείχε το πόστο του τεχνικού διευθυντή της Σιένα. Ένα χρόνο μετά, η ιταλική ομάδα πούλησε τον παίκτη στη Ζενίτ, σε τιμή τετραπλάσια από εκείνη που υποχρεώθηκε να καταβάλει, ένα ποσό δηλαδή που ξεπέρασε τα 6 εκατ. ευρώ! 

Ένα επιπλέον προσόν του Αντονέλι σε σχέση με τον ανταγωνισμό και κάτι που φυσικά αρέσει στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, είναι το γεγονός πως ο Αντονέλι υπήρξε ατζέντης ποδοσφαιριστών, γεγονός που συνεπάγεται άριστη γνώση της αγοράς. Μάλιστα, το 1996 ήταν ο μάνατζερ που έκλεισε τη μεταγραφή του Ρομπέρτο Ντι Ματέο στην Τσέλσι… Από το 2004 γύρισε σελίδα στην καριέρα του αναλαμβάνοντας τη θέση του τεχνικού διευθυντή της Άσκολι, ενώ αντίστοιχο πόστο κατείχε σε Τορίνο (2007-2008), Ουντινέζε (2008-2012) και Σιένα μέχρι πρόσφατα. 

Με όλους τους συλλόγους με τους οποίους συνεργάστηκε πέτυχε ιδιαίτερα συμφέρουσες συμφωνίες και επιγραμματικά μπορεί να αναφέρει κανείς περιπτώσεις όπως αυτή τουΡομπέρτο Γκουάνα που έφερε 3,5 εκατ. ευρώ στο ταμείο της Άσκολι όταν πουλήθηκε στην Παλέρμο κι ενώ είχε αποκτηθεί ως ελεύθερος. Επιπλέον, είδε την Τορίνο να αποδέχεται προσφορά ύψους 6 εκατομμυρίων για τον Βιτσέντζο Γκρέλα, ο οποίος υπήρξε δική του επιλογή από την Πάρμα, ενώ αναμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα «μπαμ» της καριέρας του υπήρξε ο Γκοχκάν Ιλνέρ που είχε γίνει παίκτης της Ουντινέζε έναντι 800 χιλιάδων ευρώ και… τυλίχτηκε με… κορδέλα και δόθηκε για 15 ολόκληρα εκατομμύρια στη Νάπολι μόλις τέσσερα χρόνια μετά!

Πηγή: sport-fm.gr