«Γεμίζει» σε κέντρο κι άμυνα

Στην ενίσχυση της μεσαίας και της αμυντικής του γραμμής έχει εστιάσει ο Παναθηναϊκός εν όψει της επόμενης περιόδου.

Ειδικά για το κέντρο, υπάρχει απόφαση να αποκτηθούν τρεις ή τέσσερις παίκτες που θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Οι «πράσινοι» φέρονται να έχουν ξεχωρίσει έναν εσωτερικό μέσο, με τον οποίο γίνονται ήδη συζητήσεις και δεν αποκλείεται να αποτελέσει την πρώτη (μετά τον ήδη κλεισμένο από τον Ιανουάριο Νίκο Καλτσά) καλοκαιρινή μεταγραφή.

Πάντως η συγκεκριμένη περίπτωση είναι ανεξάρτητη με αυτή του Μεντί Αμπέντ. Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός αποτελεί μεγάλο στόχο για τους «πράσινους», θέλει κι ο ίδιος να επιστρέψει αφού μετά το ενθαρρυντικό του ξεκίνημα στη Νιούκαστλ φέτος έμεινε και πάλι εκτός πλάνων, αλλά τα πάντα θα εξαρτηθούν από την αγγλική ομάδα. Αν το ποσό που απαιτηθεί για την αγορά του (δεν συζητείται νέος δανεισμός) δεν ξεπερνά τις 300-400 χιλ. ευρώ, τότε το πιθανότερο είναι να ολοκληρωθεί το deal. Πάντως ο Παναθηναϊκός δεν θα σπαταλήσει ένα ολόκληρη καλοκαίρι περιμένοντας τον Αμπέντ, όπως πέρσι, έχοντας ήδη στα υπόψη εναλλακτικές λύσεις.

Ειλημμένη είναι και η απόφαση για απόκτηση ενός αμυντικού χαφ μεγάλης κλάσης, ενώ αν αποκτηθεί ο Αμπέντ ίσως κριθεί περιττή η απόκτηση ενός εξτρέμ, παρότι έχουν εντοπιστεί ενδιαφέρουσες περιπτώσεις για τη θέση.

Σε ό,τι αφορά στην άμυνα, τώρα, θα αποκτηθούν δύο παίκτες και στη λίστα βρίσκονται σε περίοπτη θέση τρία ονόματα. Ο Φίλιπ Χελάντερ είναι ο πρώτος στόχος κι αν δεν προκύψει για τη Μάλμε κάποια μεγάλη πρόταση, τότε ο Σουηδός στόπερ μπορεί να αποκτηθεί. Εναλλακτική του αποτελεί ο Ντάνι Γουίλσον, που έχει μεν μεγαλύτερο κασέ, αλλά μένει ελεύθερος από τη Χαρτς. Στα υπόψη είναι πάντα και ο Στέφαν Στράντμπεργκ, που έχει προταθεί κι εξετάζεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Πέρα από τους «έτοιμους» παίκτες, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να επενδύει και σε νέο αίμα, καθώς φέρεται να είναι κοντά στον 19χρονο επιθετικό του Αιγινιακού Παναγιώτη Κυνηγόπουλου, που φέτος είχε 4 γκολ σε 16 εμφανίσεις.

Τέλος, στα μέσα Μαΐου ο Λεωνίδας Βόκολος αναμένεται να κάνει ταξίδι στην Αργεντινή, όχι για... γενικότερες αναζητήσεις αλλά για να δει συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές που απασχολούν.

Πηγή: sport-fm.gr