Το Καζακστάν… γλυκοκοιτάζει το Μουντιάλ του 2026

Έτοιμο για... μεγάλα πράγματα δείχνει το Καζακστάν, που εμφανίζεται έτοιμο να διεκδικήσει τις διοργανώσεις των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2026!

“Συζητάμε αυτό το θέμα με την κυβέρνηση της χώρας μου για να εξετάσουμε ποιες είναι οι πιθανότητές μας”, δηλώνει στη γαλλική L' Equipe ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Καζακστάν, Γερλάν Κοζαγκαπάνοφ, αναφερόμενος στη διεκδίκηση του Μουντιάλ του 2026, και προσθέτει: “Η χώρα μας αναπτύσσεται ταχύτατα, η οικονομία μας αναπτύσσεται, οπότε γιατί όχι; Θέλουμε να διοργανώσουμε τους χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2022, και σχεδιάζουμε να μπούμε στη διεκδίκηση της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026”.

Πάντως, το γεγονός ότι το Μουντιάλ του 2018 διεξάγεται στη Ρωσία μάλλον δεν ευνοεί την υποψηφιότητα του Καζακστάν, καθώς είναι πιθανό η FIFA να αποφασίσει να αναθέσει τη διοργάνωση του 2026 σε κάποια χώρα εκτός Ευρώπης και Ασίας, και ήδη πολλοί θεωρούν φαβορί τις Ηνωμένες Πολιτείες, την ίδια στιγμή που Μεξικό και Καναδάς έχουν ήδη εκδηλώσει την πρόθεσή τους να διοργανώσουν το Μουντιάλ του 2026, ενώ και η Κολομβία φέρεται να είναι μέσα στις πιθανές διεκδικήτριες.

Πάντως, έχουμε πολύ χρόνο ακόμα, καθώς η σχετική ψηφοφορία δεν θα πραγματοποιηθεί πριν τον Μάιο του 2017...