O Ολυμπιακός στηρίζει τα δικά του παιδιά

Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι σαφής: οποιαδήποτε κουβέντα για τα μεταγραφικά είναι άκαιρη και ανούσια, από τη στιγμή που εκκρεμεί η συνάντηση που θα γίνει προς το Πάσχα για να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για την ενίσχυση της ομάδας. Ασφαλώς και μέχρι τότε οι «ερυθρόλευκοι» έχουν-όπως πάντα-τα μάτια τους ανοιχτά και παρακολουθούν κάθε ενδιαφέρουσα περίπτωση, ωστόσο πέραν τούτου… ουδέν. 

Αντιθέτως, σχηματίζεται σταδιακά εικόνα για τους παίκτες που ανήκουν στον Ολυμπιακό και κάποιοι εξ αυτών έχουν σημαντικές πιθανότητες να παραμείνουν στο ρόστερ της επόμενης σεζόν. Πολύ ψηλά στη λίστα αυτή είναι ο Μοχάμεντ Μπεν, που έχει ήδη αποκτηθεί από τη Βέροια, ενώ πολύ καλές πιθανότητες επιστροφής έχει και ο Δημήτρης Κολοβός, που κάνει καλή σεζόν στον Πανιώνιο. Ερωτηματικά υπάρχουν για άλλους δύο δανεικούς, τον Μάικλ Ολαϊτάν που με τον Εργοτέλη ανεβάζει διαρκώς ρυθμούς μετά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και τον πήγε πίσω, αλλά και τον Πελέ, που δείχνει καλό πρόσωπο στον Λεβαδειακό και δεδομένου πως ο συμπατριώτης του, Βίτορ Περέιρα, τον γνωρίζει κι εκτιμά τις δυνατότητές του δεν θα είναι έκπληξη αν πάρει μια δεύτερη ευκαιρία. Το ίδιο ισχύει και για τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο που παίζει στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας με τη Νιμ. Ασφαλώς αποφάσεις για το ρόστερ της επόμενης σεζόν είναι νωρίς να ληφθούν και δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο για κάποιους η προετοιμασία του καλοκαιριού να αποτελέσει και το τεστ παραμονής ή όχι στην ομάδα. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και τα προηγούμενα χρόνια. 

Στο μεταξύ, κάποια σενάρια θέλουν πιθανή την επιστροφή του Γιάννη Φετφατζίδη το καλοκαίρι. Ο 24χρονος εξτρέμ (θέση για την οποία «ψάχνεται» ο Ολυμπιακός) ανήκει στη Τζένοα, που τον έδωσε δανεικό στην Κιέβο Βερόνα για να πάρει παιχνίδια, ωστόσο έχει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής κι εκεί. Δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας που έχει ο ιταλικός σύλλογος να ξεχρεώσει για το κόστος απόκτησής του από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2013, δεν αποκλείεται να εξεταστεί το ενδεχόμενο επιστροφής του. 

Δεν προλαβαίνει ο Μήτρογλου 

Ούτε το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα προλαβαίνει ο Κώστας Μήτρογλου, ενώ λίγες είναι οι πιθανότητες να παίξει και στο πρώτο ματς Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Σμύρνης που ακολουθεί. Στον Ολυμπιακό θέλουν να βεβαιωθούν πως θα είναι 100% έτοιμος προτού τον ρίξουν ξανά στη… μάχη. Στο μεταξύ επέστρεψαν από τις διεθνείς υποχρεώσεις τους οι Φορτούνης, Σιόβας, Μπενίτες και Ντοσεβί, αλλά όχι ακόμη οι Κασάμι, Αφελάι, Ελαμπντελαουί και Μιλιβόγεβιτς. Εκτός πλάνων είναι σίγουρα ο τραυματίας Ντουρμάζ, ενώ μένει να διαπιστωθεί η κατάσταση του Ελαμπντελαουί, που επιστρέφει με πρόβλημα. 

πηγή: sport-fm.gr