Από το «χωράφι», στο… γήπεδο

Η ΑΕΚ όργωσε, εντός κι εκτός εισαγωγικών, ένα ακόμη γήπεδο στη Football League. Ούτε ο κακός αγωνιστικός χώρος, ούτε οι απουσίες στάθηκαν ικανά εμπόδια και το 2-0 ήρθε «σβηστά» για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα που ήταν διπλά και τριπλά κερδισμένη. Κι αυτό γιατί τα υπόλοιπα αποτελέσματα στους δύο ομίλους τής χάρισαν-παρά την αφαίρεση βαθμών για το ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό-έναν έξτρα βαθμό.

Αν άρχιζε σήμερα το μίνι πρωτάθλημα που θα έδινε τα δύο εισιτήρια ανόδου στη Super League, η «Ένωση» θα έμπαινε με 9 βαθμούς, ο Ηρακλής με 8, ενώ όλες οι υπόλοιπες ομάδες χωρίς πόντο. Κι αντιλαμβάνεται κανείς πως το έργο της ανόδου απλοποιείται για τους «κιτρινόμαυρους».

Από σήμερα η προσοχή στρέφεται στον αγώνα του Σαββάτου με τον Άλιμο στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ (η πρώτη από τις δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών). Διαθέσιμοι θα είναι και πάλι οι Μπακάκης, Τζανετόπουλος και Γροντής, που επιστρέφουν από διεθνείς υποχρεώσεις.

Κρίσιμη συνάντηση

Μετά την ευχάριστη εξέλιξη της Παρασκευής, με την ομόφωνη απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας στην προσφυγή Δήμου και πολιτών για τη συνταγματικότητα του νόμου που αφορά το γήπεδο, σήμερα (19:00) γίνεται στη Νέα Φιλαδέλφεια η συνάντηση των ανθρώπων της ΑΕΚ με εκπροσώπους της κυβέρνησης αλλά και του Δήμου. Η «Ένωση» θα παραστεί με... πλήρη σύνθεση στο ραντεβού, αφού παρόντες αναμένεται να είναι ο διευθυντής της «Dimand», Δημήτρης Ανδριόπουλος, ο αρχιτέκτονας του έργου Θανάσης Κυρατσούς, ο γενικός διευθυντής της «Δικέφαλος 1924», ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Ασλανίδης και ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Αλέξης Αλεξίου.

Στην ΑΕΚ περιμένουν να δουν τι θα προταθεί από πλευράς Δήμου, αν και είναι βέβαιοι πως δεν έχουν να παρουσιάσουν ένα εναλλακτικό σχέδιο, ενώ μένει να φανεί και ο ρυθμιστικός ρόλος του ΥΠΕΚΑ. Οι «κιτρινόμαυροι» είναι καλά προετοιμασμένοι και αισιοδοξούν πως θα πείσουν όλες τις πλευρές πως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να γίνει αυτό το μεγάλο έργο που θα έχει πολλά οφέλη και για την πόλη. Παράλληλα, βρίσκονται σε αναμονή της τυπικής έκδοσης της απόφασης από το ΣτΕ, προκειμένου να κινήσουν τις διαδικασίες για την οικοδομική άδεια, ώστε να αρχίσουν άμεσα τα πρώτα έργα στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Εξελίξεις με την επιστροφή «Μίλο»

Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς επιστρέφει από τη Βραζιλία και θα υπάρξουν εξελίξεις στα μεταγραφικά. Το θέμα του τερματοφύλακα περνά σε πρώτο πλάνο, καθώς ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ φέρεται να έχει εντοπίσει μια πολύ καλή περίπτωση από τη συγκεκριμένη αγορά, αλλά και με εμπειρία εκτός χώρας. Όσον αφορά στην υπόθεση του Λούκα, εμπόδιο αποτελεί το οικονομικό αφού το κόστος φτάνει σε επταψήφιο αριθμό.

Πηγή: sport-fm.gr