Πράσινο φως από το Συμβούλιο της Επικρατείας για το γήπεδο της ΑΕΚ

Το πράσινο φως άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών απέρριψε τις προσφυγές του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και κατοίκων της περιοχής που μπλόκαραν το έργο.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας ζητούσε από το ΣτΕ να ακυρωθεί η από 3.11.2014 απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής, με την οποία επέρχεται τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης "προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας". Η επίμαχη μελέτη έχει εγκριθεί από την διεύθυνση δασών της περιφέρειας Αττικής.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι η κατασκευή του επίμαχου αθλητικού και πολυλειτουργικού κέντρου της ΑΕΚ σε έκταση 29.121 τετραγωνικών μέτρων (μαζί με τους βοηθητικούς χώρους, τα εμπορικά καταστήματα, μουσεία, εστιατόρια, κ.λπ. που προβλέπονται) είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.