Κοντονής: Αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στη διαπλοκή του ποδοσφαίρου

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταύρος Κοντονής, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, τον οποίο συγχαίρει για την επανεκλογή του στην προεδρία της UEFA, ενώ ζητά την συμπαράστασή του στις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης για την πάταξη της βίας και της διαπλοκής στο ποδόσφαιρο, αφού και ο ίδιος πρόσφατα απηύθυνε έκκληση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

«Με χαρά πληροφορήθηκα την επανεκλογή σας στην προεδρία της UEFA και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησα τις πρώτες σας δηλώσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας και του χουλιγκανισμού στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Επιθυμώ να σας συγχαρώ θερμά και για την εκλογή σας και για την εγρήγορση που επιδεικνύετε στην αντιμετώπιση της βίας.

Ιδιαιτέρως να σας τονίσω ότι η έκκλησή σας προς τις δημόσιες αρχές ν’ αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την έξαρση των φαινομένων βίας, μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους. Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι ήδη έτοιμη να θεσμοθετήσει τα μέτρα που σας εξέθεσα στην πρόσφατη συνάντησή μας στη Γενεύη και μάλιστα σήμερα θα δοθεί στη δημοσιότητα το αντίστοιχο νομοσχέδιο.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση όχι μόνο είναι αποφασισμένη να δώσει τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση αλλά και να πάρει ουσιαστικά νομοθετικά μέτρα σε όλα τα επίπεδα για την πάταξη της βίας και της διαπλοκής στο ποδόσφαιρο.

Σ΄ αυτόν τον αγώνα είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε την συμπαράστασή σας την οποία και πολλαπλώς επιζητούμε», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κοντονής.