Αλχημείες Μαρκαριάν για να βρει τους κατάλληλους

Πολύ καλό είναι το κλίμα στις τάξεις της Εθνικής Ελλάδας, η οποία πραγματοποιεί τη μίνι προετοιμασία της επί αυστριακού εδάφους. Ησυχία και ηρεμία στην Αυστρία για την «γαλανόλευκη», κάτι που ήθελε εξ’ αρχής ο Σέρχιο Μαρκαριάν που δίνει έμφαση στις προπονήσεις και την στρατηγική που θα ακολουθήσει η ομάδα του.

Εκείνο που θέλει να περάσει ο Ουρουγουανός προπονητής είναι να περάσει τα δικά του στοιχεία στην ανάπτυξη, ελπίζοντας πως η Εθνική θα παρουσιαστεί αντάξια των προσδοκιών. Όπως προκύπτει από τις πρώτες προπονήσεις, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πάει με ένα σφιχτό σύνολο, που θα έχει ρεαλιστική αντιμετώπιση του αγώνα με την Ουγγαρία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Όσον αφορά το αρχικό σχήμα της «γαλανόλευκης», όλα δείχνουν ότι θα παίξουν ως βασικοί οι Καρνέζης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Κλάους και Χριστοδουλόπουλος.

Ωστόσο, ο κ. Μαρκαριάν φαίνεται πως σκέφτεται και άλλα πράγματα για την άμυνα, αφού έχει δοκιμάσει τους Καρνέζη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Σταφυλίδη, Τοροσίδη και Σάμαρης ως αμυντικό κόφτη. Σε κάποιες άλλες δοκιμές ο Παπαδόπουλος ήταν δίπλα στον Μανωλά, και ο Κατσουράνης ως «εξάρι», με τον Παπασταθόπουλο στα δεξιά και τον Τοροσίδη στα χαφ, ενώ έχει δοκιμάσει και τον Βύντρα στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Για την επίθεση μία από τις δοκιμές ήταν με τους Αθανασιάδη στην κορυφή, Χριστοδουλόπουλο στα αριστερά και Φετφατζίδη στα δεξιά, με τους Ταχτσίδη και Κονέ στα χαφ, ενώ σε κάποια φάση μπήκε και ο Φορτούνης. Μάλιστα, σε μία από τις δοκιμές ο Γιαννιώτας έπαιξε αντί του Φετφατζίδη. Οι τελικές αποφάσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού αναμένονται την Παρασκευή ή το Σάββατο.

Το πιθανότερο σχήμα που αναμένεται να χρησιμοποιήσει ο κ. Μαρκαριάν είναι το 4-3-3, με κόφτη και δύο εσωτερικούς χαφ, ενώ δεν πρέπει να αποκλειστεί να γίνει μία αλλαγή με το 4-2-3-1.

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός μιλάει σε άπταιστα ελληνικά στους διεθνείς και είναι από το στιλ των προπονητών που μεταδίδει ηρεμία και δεν κάνει πολλές παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της προπόνησης, κάτι που ίσχυε με τον Φερνάντο Σάντος.

Ο κ. Μαρκαριάν τους δίνει τις εντολές σε έναν πιο ήρεμο τόνο. Ευγενικός με τους δημοσιογράφους, αλλά κρατάει τις αποστάσεις, κάτι που είναι φυσιολογικό, αφού είναι το πρώτο του παιχνίδι και πρέπει να κάνει τα απολύτως απαραίτητα. 

Πηγή: sport-fm.gr